DJI mavick Pro weggevlogen in Utrecht

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

MichelvanVelde

New Member
Lid geworden
16 aug 2018
Berichten
5
Waarderingsscore
2
Punten
3
Locatie
Utrecht
DJI Mavick Pro Drone verloren in Utrecht. Tijdens opnames van mijn kantoor in het centrum van Utrecht verloor ik, vermoedelijk door een software fout, contact met de drone. Deze vloog vervolgens vanaf het Janskerkhof richting voorstraat om vervolgens in de richting van het Griftpark / Tuinwijk. De Drone kan overal geland zijn, gelukkig heeft hij veiligheidssensoren. Ik denk zelf in de richting van centrum Utrecht, vogelenbuurt, tuindorp, overvecht.

De Drone is grijs van het type DJI (mavick pro).

Ik hoop dat iemand mijn Drone vind en zich bij mij meld. Hiervoor zal ik de vinder belonen!

Alvast bedankt

Michel
 
Met een drone vliegen in het centrum van Utrecht is sowieso niet een heel goed idee. Kijk de regelgeving voor het vliegen met drones er nog eens op na. Ik hoop van harte voor je dat je drone geen schade heeft veroorzaakt, want in dat geval ben je niet verzekerd.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Ik vloog onder de 20 meter op eigen terrein om een opname te maken van mijn kantoorpand. Verloor connectie en de drone steeg naar 100 meter (zie ik de logfile) terwijl hij er vandoor vloog. Direct melding gemaakt bij de politie. Zeer vervelend en een nare ervaring rijker.
 
Boven eigen terrein en onder de 20 meter, dat maakt voor de regelgeving niet uit. Zodra je 1 cm boven de grond hangt bevindt je je in het luchtruim en heb je met te maken met de luchtvaartwetgeving. Zoals gezegd hoop ik dat het met een sisser afloopt en dat die Mavic niet ergens door een autoruit is gegaan of door een dak is gegaan. Wel heel vreemd trouwens dat de drone naar 100m steeg bij het verliezen van de connectie, was je RTH hoogte zo hoog ingesteld dan? En had je wel een gps fix tijdens het opstijgen?
 
RTH stond netjes ingesteld omdat ik dat altijd instel voor vertrek. Ook bij het opstijgen had ik een goede GPS fix. Tijdens het vliegen kreeg ik een waarschuwing. Warning gaf aan: Abnormal compass function or GPS signal detected, switched to atti mode. Dat is op zich geen probleem maar direct daarop kreeg ik een adjust attena en avoid signal block. Op dat moment begon ook de snel te stijgen naar 100 meter (ik zat op 2,7 meter) op 3 meter afstand van mijzelf. Toen vloog de drone weg. De coordinaten zijn enkel geregistreerd tot aan het moment van adjust attena en avoid signal block.
 
Krijg net een toffe mail van DJI dat een analyse laat zien dat het een garantie issue is en ik een nieuwe drone krijg toegestuurd!
Top service van DJI!
 
  • Leuk
Waarderingen: Peet de Rouw en Mac
Krijg net een toffe mail van DJI dat een analyse laat zien dat het een garantie issue is en ik een nieuwe drone krijg toegestuurd!
Top service van DJI!
Dat is inderdaad mooi. Jij weer helemaal blij.
Ik ben nog wel benieuwd naar de reactie de politie. Hoe hebben die het voorval afgehandeld?
 
  • Leuk
Waarderingen: PaulieWaulie
Reactie van de politie was heel goed omdat er geen opzet of kwade wil in het spel was en ik op eigen terrein vloog. Ze hebben me verder doorverwezen naar ilost.nl voor het terugvinden van de drone.
 
Dat is zeker netjes van DJI. Ik heb ook al een aantal keer te maken met ze gehad omtrent een garantie- kwestie en ze zin best coulant hoor.

Verzonden met mijn SM-G950F en de Dronepilots.nl app
 
Over het wegvliegen heb ik nog de volgende vragen en een opmerking:
1) gebeurde dit na een laatste update van DJI?
2) Geeft DJI aan wat de mogelijke oorzaak kan zijn van dit ongecontroleerde gedrag van de Mavic? Die verklaring kan voor alle MAVIC gebruikers heel nuttig zijn.
3) Kan sterke interferentie van signalen een rol hebben gespeeld?
4) Na een software-update, en die moet je vaak doorvoeren, probeer ik de mavic altijd even uit ergens bij ons in het buitengebied, ver van mogelijke stoorzenders.
 
Zoooo, wel heel coulant van de politie dat ze je geen prent hebben gegeven!
 
Krijg net een toffe mail van DJI dat een analyse laat zien dat het een garantie issue is en ik een nieuwe drone krijg toegestuurd!
Top service van DJI!
Je hebt inderdaad superveel geluk gehad. Ten eerste heb je geen prent gekregen van de politie. Ten tweede is er nog geen nieuws geweest over een drone die op iemands voorruit is beland. En dan ook nog een vervangend toestel van DJI. Ik ken mensen die er bekaaider af zijn gekomen. Veel succes met de nieuwe Mavic Pro en in het vervolg toch maar liever niet in de stad vliegen ;)