OmeLaurus zoekt het hogerop

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

OmeLaurus

New Member
Lid geworden
29 nov 2018
Berichten
12
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
51
Locatie
Alkmaar
Hallo, Laurus is de naam. IT-er, hobbyfotograaf en sinds een paar dagen ook in het bezit van een DJI Mavic Pro Fly More Combo in de spierwitte uitvoering.
Als hobbyfotograaf focus ;) ik voornamelijk op natuur- en landschapsfotografie en zo af en toe beeldverslagen van mooie autoritten in binnen- en buitenland.

Na het nodige inlezen, installeren van de a.s.r. vlieg veilig app, bekijken van de fly/no-fly zones moet ik zeggen dat me wel een beetje de moed in de schoenen is gezakt.. ik zie, zeg maar, door de zones de lucht niet meer..
Overal lees je verhalen van overactieve BOAs enzovoort.. Hoe erg is het nu echt voor een recreatieve vlieger die de standaard regels volgt, a.s.r. kaartje raadpleegt, kijkt wat er verder nog in een bepaald gebied geldt, enz.?
 
  • Leuk
Waarderingen: MBSR
Welkom laurus er is bijna geen controle voor zover ik merk als je je aan de regels houd dan is er niks aan de hand

Verzonden met mijn FIG-LX1 en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: OmeLaurus
Welkom Laurus ,
Ik weet niet hoe het bij jullie is natuurlijk maar bij ons is weinig te merken van Boa s
 
Hallo Laurus,

welkom op het forum.
Als ik thuis vlieg, vlieg ik op 5 km van de no fly zone van Eindhoven airport.
Ik heb nog nooit een boa gezien die kwam controleren.

Ik moet meer oppassen aan de andere kant. want ik zit 1300 meter van de Belgische grens.

veel vliegplezier.
Marcel
 
Laurus eveneens welkom, hou je aan de regels, dan kan je prima vliegen.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Welkom OmeLaurus. Het belangrijkste is om je op de hoogte te stellen van de belangrijkste regels (niet nabij vliegvelden vliegen, drone in het zicht houden, niet hoger dan 120 meter, niet boven mensen/wegen/bebouwing, enz) en om je gezond verstand te gebruiken. Als je verder probeert om de overlast voor anderen binnen de perken te houden, dan kun je op zich redelijk je gang gaan. Ik zou me niet teveel aantrekken van de Natura 2000 discussie want als het aan die beheerders ligt mag er helemaal niets meer. Zo lang je niet boven broedende vogels of dichtbij dieren vliegt en je de ASR app erbij houdt dan denk ik dat het allemaal wel losloopt.
 
Allemaal bedankt voor het warme welkom!
Ik begrijp dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ie door allerlei publicaties wordt opgediend. Ik ga gewoon lekker genieten van m'n nieuwe speeltje en zorg dat ik m'n gezond verstand meeneem. :D
 
  • Leuk
Waarderingen: Peter Ferex
Behalve als je bij de EO werkt, dan vlieg je gewoon wel met drones over huizen en ga je lekker ongevraagd in achtertuinen van mensen filmen zag ik. Of gewoon s'avonds over huizen vliegen, vinden ze ook goed onder mom van god beschermd ons..
 
Laatst stond ik (en verderop nog iemand) met mijn drone langs de Lek en vloog boven een verlaten strand. Daar kwam dus wel een BOA die zei dat het daar niet mocht aangezien ze last hadden ervaren van op afstandbestuurde boten in de zomer. Hierdoor hadden ze op een (zeer klein) bord gezet dat afstand bestuurde voertuigen niet meer toegestaan zijn.
Ik gaf aan dat er nu niemand behalve ik en een andere dronevlieger was, maar toch eiste hij dat ik zou stoppen met vliegen.

Hij noemde overigens expliciet: je mag hier niet opstijgen. Wanneer ik dus van de naastgelegen dijk opstijg en boven het strand vlieg, is er niets aan de hand :).

Overigens wel jammer dat het beleid zo versnippert in NL wordt toegepast, algemene regels zouden veel beter zijn. Ook ik (en met hopelijk veel meer drone vliegers) snap wel dat ik niet boven dat strand moet vliegen tijdens een zomerdag wanneer er honderden mensen aanwezig zijn.
Nu mag het door deze regels zelfs in de winter niet! :-(
 
Dan mogen ze het wel wat duidelijker aangeven, maar of het ook rechtsgeldig is ?
Vaak wordt een soort van verbodsbord geplaatst zonder, dat het gebaseerd is op een wettige verordening van de betreffende gemeente. Zou het toch eens verifiëren .


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Dan mogen ze het wel wat duidelijker aangeven, maar of het ook rechtsgeldig is ?
Vaak wordt een soort van verbodsbord geplaatst zonder, dat het gebaseerd is op een wettige verordening van de betreffende gemeente. Zou het toch eens verifiëren .


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app

Klopt, op het moment dat hij me aansprak had ik geen zin in de discussie. Maar zeker het uitzoeken waard.