Een bijzondere bijna crash...

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Lid geworden
27 jun 2018
Berichten
31
Waarderingsscore
4
Punten
8
Leeftijd
61
Locatie
Drunen
Sinds een tijdje gebruik ik een landingpad, wat erg goed bevalt. Mijn Mavic Pro komt iedere keer netjes in het midden terug. Omdat het vandaag iets waaide had ik de landingpad vastgezet met een bijgeleverde plastic stick. Niet helemaal de grond in, maar vastgenoeg om het niet te laten wegwaaien. De vliegtijd van 2 batterijen gebruikt om wat te expirimenteren met WiFI, Active Track ed. De derde batterij gebruik ik vaak om in sport mode te vliegen. En bij de laatste RTH ging het bijna mis. De drone kwam retour naar de landingpad, maar dit keer niet precies in het midden (door sport-mode?). Tijdens het dalen zag ik dat als de drone zou landen, deze precies naast de plastic stick zou komen, die niet geheel in de grond zat (roterbladen aan flarden…). In een reflex wilde ik de drone pakken, maar kwam daarbij met mijn vingers tegen de draaiende rotorbladen (gelukkig zitten mijn vingers er nog aan). De drone landde toch en sloeg de plastic stick uit de grond. Alles nagekeken, maar gelukkig geen schade. Zelfs niet aan de rotorbladen.
Achteraf stom, maar hopelijk kunnen andere hier van leren…
Leermoment: De plastic stick gaat voortaan helemaal de grond in.

Albert.
 
De drone uit de lucht pakken kan wel, als je dat maar vanaf de onderzijde doet. Beter is om de vingers op de sticks te houden en eventueel last minute correcties te maken. Gas geven en weer opstijgen kan ook, als het om een reflex gaat.
 
Wat ik me afvraag is waarom je de drone middels RTH laat terug komen en niet zelf terug vliegt. Ik pak sowieso altijd al mijn drones met de hand uit de lucht en stijg op vanaf mijn koffer ( zowel phantom als mavic). De reden is dat ik niet wil dat er zand stof of andere vanaf de grond omhoog waaiende zooi in de gimbal of motoren komt. Wanneer je de onderste sensoren uitzet kun je de drone gewoon pakken zonder dat deze plotseling omhoog schiet. RTH is handig wanneer je signaal verlies hebt. Tis een redmiddel wat mij betreft



Owner Dutch-Droneflights.nl
Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr