Welke mini tablet Apple of Samsung 8inch

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Adop

Member
Lid geworden
9 mei 2020
Berichten
56
Waarderingsscore
17
Punten
8
Leeftijd
58
Locatie
Putten
Ik zat te kijken welke mini tablet nu het beste is voor de Mavic mini , en welk model is snel genoeg voor de Dji Fly App en past uiteraard en genoeg licht voor buiten.
Is dat de mini ipad 3 (gebruikt) of Samsung Galaxy Tab A 8.0 (nieuw) beide zijn rond de 150euro te krijgen .
wie heeft er hier ervaring mee.

Mvg André.
 
Met Android tablets is er vaak gezeur, helemaal als het om wat oudere tablets gaat. De oudere iPad mini's geven ook problemen, die raken al snel oververhit en gaan dan terug in processorsnelheid waardoor de videoverbinding gaat haperen (ik spreek uit eigen ervaring). Mijn advies is om niet te beknibbelen op de tablet maar meteen iets goeds te kopen, dan kun je even vooruit. Denk aan iPad Mini 4 of recenter.
 
Misschien goed om nog een paar ervaringen er aan toe te voegen. Mijn inderdaad oude HTC 510 werkte van geen meter, althans .. nog nooit een video verbinding mee gehad. Mijn Samsung Galaxy 6 2016 (ja ook een ouwetje) deed het daarentegen prima, maar .. wel met de kabel in de USB-A op de controller. Wat ik wel vreemd vind, want ik nam aan ( ;) ) dat er geen verschil anders dan stekker zou zijn met de kleine ingang aan de zijkant.(USB-C), maar heel consequent gaf de USB-C stekker een onbruikbaar videobeeld.
Ik vlieg nu met een nieuwe Huawei P+ (Android 9) .. ja dat is dan toch wel even fijner, al kon het beeld helderder.

Als je er een apart device voor koopt let dan zeker ook op de beeldhelderheid. Vooral bij heel zonnig weer krijg ik het wel moeilijk.

Nav. Wiebe;s commentaar hieronder. Is inderdaad wel handig te vermelden waar je mee vliegt. In mijn geval met een Mavic Pro Platinum.
 
Laatst bewerkt:
Ter aanvulling: let even op met de adviezen die je krijgt. Dat een tablet met een Phantom 4 goed werkt wil nog niet zeggen dat het met een nieuwere Mavic 2 ook goed werkt, om maar een voorbeeld te noemen. Wederom spreek ik uit ervaring. Specifiek vwb de Mavic Mini kan ik je niet adviseren helaas.
 
  • Leuk
Waarderingen: Willy S
Op dit moment heb ikzelf een S9+ maar vind het scherm toch iets te klein om alles goed te zien , op zich vind ik Android
prima , nadeel is dat de zenderaccu door de telefoon wordt leeggetrokken , (ik hoorde dat Apple dat niet doet )voordeel van Android is dat de prijs van een nieuwe tablet van Samsung met android 9 150euro is en een ipad mini 5 450euro ,de Ipad mini 4 is momenteel op Marktplaat s voor ongeveer 250euro te koop , ik wil best iets meer uitgeven maar de verschillen zijn erg groot , of een gebruikte mini ipad 4 (advies Wiebe) of een android Samsung , welke zou de meeste lichtopbrengst geven ?
Willy het is bedoelt voor een Mavic Mini .

mvg Andre
 
Willy het is bedoelt voor een Mavic Mini .
mvg Andre
Andre, maakt niet zo veel uit denk ik, het is je meekijkscherm. Maar ik heb geen ervaring met de iPad. Probeer eens of iemand in je omgeving er een heeft en je even naar de lichtopbrengst kan kijken, vergelijkend met bv. je eigen telefoon.
 
Ik vlieg met een Mavic Mini en sinds kort gebruik in een iPad mini 4 WiFi + 4G (zonder Sim).
Op een gegeven moment kreeg ik wel steeds de foutmelding: “Mobile device CPU fully loaded. Related performance will be affected”. Veel over gelezen op internet, maar kreeg geen goed antwoord wat de oorzaak kon zijn. Ik heb vanmorgen “Cache When Recording” uit gezet en 3 accu’s leeg gevlogen. Ik heb de foutmelding nog niet weer gezien. Veder zeer tevreden met het grotere scherm van de iPad mini.
 
mooi om te horen ,ik kon al niemand vinden die een mini ipad had, wel nog 1 vraag , is de ipad mini helder genoeg voor buiten( met zonlicht) of gebruik je een zonnekap ?
 
Ga donderdag een mini ipad 4 ophalen dus ben benieuwd , en laat het nog even weten , ook even een kabeltje ervoor besteld dus moet goedkomen
 
  • Leuk
Waarderingen: Willy S
Ik heb nog geen zonnekap, maar dat is misschien wel handig, want als de zon er in schijnt wordt het zicht wel beperkt.
 
op zich vind ik Android prima , nadeel is dat de zenderaccu door de telefoon wordt leeggetrokken , (ik hoorde dat Apple dat niet doet )

Je hebt je keuze inmiddels gemaakt, maar bovenstaande is iets wat je volgens mij in de settings kan uit zetten.
 
Samsung S10 en Galaxy Tab S6 werken allebei goed maar hou rekening met het gewicht van de tablet
suc6 Hans
 
Vandaag gevlogen met de 2e hands aangekochte mini ipad 4 , ik moet zeggen het kijkt wel erg fijn , ook de zender zelf blijft lekker vol want hij wordt niet geladen van de zender , (Velko ik kan geen optie vinden om dit uit te zetten op een android) ook de mini ipad houd het lang vol zeker een uur gevlogen en nu nog maar op 80% bij volle sterkte , hij is natuurlijk wel een stuk groter maar het wend erg snel ,
Saja ik heb geen foutmelding gehad : “Mobile device CPU fully loaded. Related performance will be affected”
Had hem in een fietstas compleet gelegd met de antenne versterker erop en de drone ernaast op een stuk schuim , binnen een minuut vliegklaar , de mini ipad pakt de zender erg snel op , de zonnekap heb ik niet echt nodig gehad was niet superzonnig , maar door het grotere beeld ook minder snel nodig .
Dus zeker een fijne verbetering .
 
  • Leuk
Waarderingen: BONI-DRONI