Natuurliefhebbers boos over drone bij zeearendnest

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.279
Waarderingsscore
2.915
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
Natuurliefhebbers boos over drone bij zeearendnest

Een webcam bij het nest van een broedende zeearend in Nationaal Park It Fryske Gea (Friesland) heeft vastgelegd hoe een drone afgelopen week zorgde voor een ernstige verstoring van het broedproces. De beelden zorgen voor veel verontwaardiging bij natuurliefhebbers. De verantwoordelijke dronevlieger wordt gevraagd om zich vrijwillig te melden bij de beheerders van het park.

Lees verder
 
Dit soort minkukels verpesten het voor de rest. Hoe haal je het in je hoofd.
Citaat uit het bericht: "Wij willen graag uitleggen waarom dit absoluut niet kan en wat voor grote gevolgen dit kan hebben voor deze unieke broedvogels.”
Nou, als je dat nog moet uitleggen dan heb je te maken met iemand met een verstandelijke beperking.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: PaulJ
Ik wil het niet goedpraten, integendeel. Maar als ik op Godrone kijk zie ik Fryske Gae NIET aangemerkt als natura 2000 Gebied ?

Gae.jpg
 
Zou kunnen maar ondanks dat feit ga je gewoon niet naast of boven een nest vliegen. Punt.
Mee eens, maar ondertussen bij de 'boze natuurliefhebbers' zelf:

 
Ik wil het niet goedpraten, integendeel. Maar als ik op Godrone kijk zie ik Fryske Gae NIET aangemerkt als natura 2000 Gebied ?

Bekijk bijlage 2672

Dit zeearendenpaar zit in het gebied "de Alde Feanen", ten zuidoosten van Leeuwarden, en dat gebied is wel degelijk Natura2000 gebied.
1617472209711.png
 
  • Leuk
Waarderingen: rcee
Wat ik opvallend vind is het verschil in persoonlijke ervaring en beeldvorming in deze discussie.

Op Facebook bijvoorbeeld, met hersenloze oproepen van "Uit de lucht schieten dat tuig! Geef de boswachter die bevoegdheid!" enzo.

Als je dan heel rationeel en zinnig antwoordt dat dit logischerwijs een onzinnige actie is, dat het (afhankelijk van de precieze locatie) waarschijnlijk allang verboden is daar te vliegen, en dat dit zeker niet normaal is binnen het overgrote deel van dronevliegend Nederland dan krijg je vaak een grote bek terug van de aanwezige roeptoeters.

Als je zegt dat je dit zou moeten vergelijken met iemand die negatief in de media komt in een snelle auto waarmee hij 200 km/u op de snelweg rijdt, dat niemand dat echt normaal vindt, dat het verboden is, en dat dat toevallig een gat in bestaande handhaving moet zijn geweest krijg je veel minder tegendraadse reacties en zelfs een paar duimpjes.

De meeste mensen snappen dit wel, maar zoals altijd is het de minderheid idioten die dit soort dingen doet. En die er met heftige zwart/wit-reacties een grote bek over opentrekt waar anderen dat maar (niet) willen horen...

Storm. Glas water.
Hete soep.
Etc.
 
  • Leuk
Waarderingen: wdejager en kwabratseur
Het is eigenlijk net zo als met de COVID pandemie, de meeste mensen snappen en volgen de adviezen, maar er is ook een groepje, dat zich nergens wat van aantrekt en dat heeft dan weer consequenties voor de braven onder ons. Mijn standpunt is, laat iedereen in zijn waarde en laat de dieren met rust, zeker in de broedtijd.


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: ElRo1911 en peSHIr
Ik wil het niet goedpraten, integendeel. Maar als ik op Godrone kijk zie ik Fryske Gae NIET aangemerkt als natura 2000 Gebied ?

Bekijk bijlage 2672
.
N2000 heeft 'r niets mee te maken. Volgens de nieuwe "Wet Natuurbescherming" is opzettelijke verstoring van flora en fauna verboden. En dat heeft ook niets met dronen te maken. Als voetganger of fietser is 't ook verboden.
.
 
Er lijkt een soort van nieuws te zijn. Maar kan wel eens bij de anonieme melding blijven; na het lezen ervan en de hele natuurwappiesgekte online (hooivorken tegen drones) zou ik het er in de situatie die de anonieme persoon beschrijft waarschijnlijk ook bij laten.


De waarheid ligt vast in het midden. Horen we nooit meer iets van zo..
 
  • Leuk
Waarderingen: SnitserNL