Uitzending 1vandaag

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

JH54

Active Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
297
Waarderingsscore
65
Punten
28
Leeftijd
70
Locatie
Ridderkerk
Vandaag was er in de uitzending van 1-vandaag een item over de aanstaande strengere regelgeving voor hobbyisten. Wat een vreselijk slechte uitzending was dit. De overheid werd verweten oa onduidelijke regels te stellen. In de uitzending komt een beroepsvlieger aan het woord die, zonder voorbehoud, verklaart dat zij (beroepsvliegers) er verstand van hebben en hobbyisten niet.
Deze zelfde beroepsvlieger beweert oa ook dat een hobbyist op wel 3 kilometer van Schiphol mag vliegen en dat hij als beroepsvlieger er 16 kilometer vandaan moet blijven.

Grote onzin natuurlijk wat deze man staat te vertellen. En dit wordt ook nog eens gewoon uitgezonden door 1 vandaag zonder verificatie of dit wel klopt. Het wordt uitgezonden als zijnde de waarheid.

Ik, als hobbyist heb ook niets te zoeken binnen de CTR van Schiphol, die idd ongeveer 16 km rondom het veld is. De 3 kilometer regel geldt alleen voor ongecontroleerde velden.

Nou ik durf hier keihard te stellen dat deze hobbyist (ik dus) er meer verstand van heeft dan hij als beroepsvlieger. De overheid en hobbyisten iets verwijten, en ondertussen onzin uit gaan lopen kramen.
Mooi voorbeeld voor de beroepsvliegers. Als ik beroepsvlieger was, dan zou ik me mateloos ergeren aan deze collega.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjakie
Inderdaad een heel slecht item. Ik heb de betrokken redacteur er via een mail op aangesproken.
 
Hier voor het gemak een linkje, voor wie de uitzending niet heeft gezien. Het item begint op ongeveer 3:30 min.
Uitzending gemist van EenVandaag op Nederland 2. Bekijk deze uitzending van "EenVandaag" dan nogmaals op Uitzendinggemist.net
En idd een slecht verhaal, met de drone-professional 'die er verstand van heeft'. Wat een giller.
Ik erger me al langer aan EenVandaag. Het is net alsof ze tegen kinderen praten. Ze onderschatten de kijker, zo ook met de inhoud van dit item

@Wiebe
Ben benieuwd naar de reactie van de redactie. Laat ajb even weten zodra ze we wat van zich hebben laten horen.
 
Ook ik heb trouwens een mail gestuurd naar de redactie van 1vandaag en ben benieuwd wat voor reactie er komt.