Beginner met eerste video

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Prima begin!, en lang hoeft niet saai te zijn. Das alleen voor mensen zonder geduld.
 
  • Leuk
Waarderingen: Mathijs en SnitserNL
Met zulke lekkere blues erbij kan het voor mij niet gauw stuk, en al helemaal niet als er een Hammond (o.i.d.) bij zit! Verder mooie beelden, rustig gevlogen. Probeer een beetje op de maat van de muziek te monteren, dat kan prima in iMovie. Een goed hulpmiddel daarbij zijn de Markers, toets M. Selecteer je audio spoor, en speel dat af. Elke keer als je op een bepaalde plaats straks een las of een dissolve wilt maken, druk je op de M. Je zult zien, dat de 'scrubber' de neiging heeft, aan die Marker te willen blijven plakken, zodat je precies op die plek in de videoclip kunt knippen. Probeer het maar eens! Succes!
 

Bijlagen

  • Schermafbeelding 2022-11-19 om 16.39.20.png
    Schermafbeelding 2022-11-19 om 16.39.20.png
    271,8 KB · Weergaven: 14
  • Leuk
Waarderingen: Mathijs en Janosh
Te lang zou ik zeker nog niet zeggen met 2min5sec. Verder mooie herfstkleuren en zoals hierboven gezegd inderdaad een beetje meer op de maat van de muziek monteren. Verder prima voor een probeersel.
 
  • Leuk
Waarderingen: Mathijs
Leuk... en dat met te lang dat probeem heb ik ook.. Maar je moet toch ergens beginnen.
Precies dit, je moet gewoon beginnen. Elke video wordt het weer beter. Als ik oude filmpjes van mezelf terugkijk zie ik ook van alles wat ik nu anders zou doen.
Dat op de maat van de muziek monteren heb ik zo mijn eigen idee over. Kijk eens naar een professionele documentaire, of zelfs een muziekclip, en zie hoe weinig tot helemaal niet op de maat is gemonteerd. Maar dat moet ieder voor zich weten.
 
  • Leuk
Waarderingen: SnitserNL
Dat op de maat van de muziek monteren heb ik zo mijn eigen idee over. Kijk eens naar een professionele documentaire, of zelfs een muziekclip, en zie hoe weinig tot helemaal niet op de maat is gemonteerd. Maar dat moet ieder voor zich weten.
Precies. Zo zie ik het ook. Al vind ik wel dat het monteren op overgangen in de achtergrondmuziek in bepaalde video's wel ondersteunend en versterkend kan werken.
 
lang hoeft niet saai te zijn. Das alleen voor mensen zonder geduld.
Mooi gesproken!

Met zulke lekkere blues erbij kan het voor mij niet gauw stuk, en al helemaal niet als er een Hammond (o.i.d.) bij zit!
Dank je! Leuk dat je dat opvalt, ik ben ook een groot liefhebber van Hammond :)

dat kan prima in iMovie. Een goed hulpmiddel daarbij zijn de Markers, toets M. Selecteer je audio spoor, en speel dat af. Elke keer als je op een bepaalde plaats straks een las of een dissolve wilt maken, druk je op de M. Je zult zien, dat de 'scrubber' de neiging heeft, aan die Marker te willen blijven plakken, zodat je precies op die plek in de videoclip kunt knippen.
Die kende ik nog niet, bedankt voor de tip!


Dank iedereen voor de reacties, leuk!
 
Mooie kleuren en voor je eerste video goed resultaat. Leren is herhalen en verbeteren. Geldt voor vliegen, filmen en daarna nog editten.
 
Te lang? Nee, Zeker niet. Saai? Zeker ook niet. Muziek? Fantastisch!! Ik kan allee maar zeggen dat ik hoop dat mijn eerste filmpje net zo netjes zal zijn!