Regelgeving Namibie

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Wes

New Member
Lid geworden
3 mrt 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
33
Locatie
Belgie
hi allemaal,
Ik ben van plan om een toer door Namibie te doen en heb nu sinds kort een dji mavic pro in mijn bezit. Wat ik me afvraag hoe het zit mag je zomaar rond vliegen daar? Kunnen ze je zien op een radar ofzo? Moet je papieren aanvragen hiervoor enz?
 
Ik heb ooit eens getracht om via de ambassade van Namibië meer duidelijkheid te krijgen over de regels voor het dronevliegen aldaar. Dat was weinig succesvol, ze hadden overduidelijk geen idee en konden me ook niet doorverwijzen naar een instantie die hier meer over kon zeggen. Ga er maar van uit dat je iets van papieren nodig hebt en dat die flink wat geld kosten. Men ziet het gebruik van een drone al gauw als iets van filmproductie en daar hebben ze in veel Afrikaanse landen een leuke cash cow van gemaakt. Je kunt proberen om de drone achteloos in je backpack te stoppen, maar als je pech hebt mag je 'm inleveren bij de douane.
 
  • Leuk
Waarderingen: BobvdM
Ik heb dit reeds bekeken waaronder ook de site van ncaa namibie en daar staat in dat je een aanvraag moet indienen. Echter is mijn Engels op dat niveau te weinig om duidelijk te zijn...
Ik weet niet of dit het begin is van een vraag, maar mijn kennis op het gebied van regelgeving is niet mijn sterkste kant. Als je vragen hebt over een bepaalde passage, dan is het 't meest praktisch om deze tekst (of een link er naartoe) hier te plaatsen. Dan kunnen we misschien wat gerichter helpen.