Bloesembomen

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

peSHIr

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
23 jul 2018
Berichten
1.625
Waarderingsscore
601
Punten
113
Leeftijd
50
Locatie
Vleuten
Website
about.me
Wilde al sinds ik een drone heb eens tussen de bloesembomen aan het begin van de straat door vliegen. Nu is het er met de Mavic Mini eindelijk een keer van gekomen dit voorjaar.

 
En achter je alle bloesem van de takken geblazen. ;)
 
Heel gaaf.
Ga dat zaterdag eens proberen.

Drone net in bezit, ben nog de instellingen naar mijn smaak aan het inrichten.
 
Als je pas net vliegt of er mee begint, zou ik maar uit de buurt blijven van bomen Velko. Menig drone is in een boom beland, waaronder eentje van mij.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Dat ga ik ook zeker niet doen!
Wil er alleen overheen vliegen. Van bovenaf ziet het er ongetwijfeld ook mooi uit...
 
Ja, ik heb er niet goed genoeg over nagedacht van te voren; dergelijke shots heb ik dan weer niet gemaakt. Had zeker een nog intersanter filmpje opgeleverd.

Aan de andere kant zat er een moeder met spelende kleine kinderen in het naastgelegen speeltuintje (hierin misschien nog net iets van te zien, helaas), en ik vond het niet kunnen die uitgebreid in beeld te brengen (privacy-regels).

Maar ik had best even op een ander tijdstip nog eens naar eind van de straat kunnen lopen natuurlijk. Mooi om volgend jaar in de bloeiperiode nog eens te proberen dan.
 
Aan de andere kant zat er een moeder met spelende kleine kinderen in het naastgelegen speeltuintje (hierin misschien nog net iets van te zien, helaas), en ik vond het niet kunnen die uitgebreid in beeld te brengen (privacy-regels).

Nu je het zegt. Ik had ze onbewust gezien maar totaal niet aan hun privacy gedacht. Als je er echt niet aan ontkomt om ze herkenbaar uit een shot te houden zou je ze ook nog subtiel kunnen blur-en.
 
Nu je het zegt. Ik had ze onbewust gezien maar totaal niet aan hun privacy gedacht.

Ben hier eigenlijk juist altijd wel mee bezig nu.

De jongen die van me wegloopt en rechts achter/onder de bomen verdwijnt bijvoorbeeld die alleen van achteren te zien is. Ik had eerst een shot waar hij uit de flat kwam lopen en zichtbaar in de camera keek voor hij rechtsaf sloeg en ging lopen zoals hij nu in beeld is. Die kon ik dus niet gebruiken. Dus terugvliegen, even hoveren/wachten, en iets later shot opnieuw doen. Als hij had omgekeken had ik dat nog een keer moeten doen, maar deze vond ik wel kunnen.

Ook heb ik het shot naar de flat toe een keer of twee/drie gedaan (ook net iets andere hoek/hoogte) en heel goed bekeken of er niemand zichtbaar was in de ramen (hopelijk heb ik niets gemist) van het shot dat uiteindelijk in dit filmpje zit. Hoort er gewoon bij, anders moet je het niet doen, toch?

(Iets subtiel blurren zou afhankelijk van situatie/shot soms ook nog wel kunnen, ja. Zeker als je denkt een shot te hebben en er thuis achter komt dat er toch nog iets/iemand in zit dat eigenlijk niet kan, en het blurren zou niet heel erg opvallen in het eindresultaat. Bedankt voor de tip.)
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: JH54