Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

henk5

Member
Lid geworden
10 mrt 2018
Berichten
54
Waarderingsscore
5
Punten
8
Locatie
Amsterdam
Het is verstandig om je ogen te beschermen bij het gebruik van een drone, want je ogen zijn buitengewoon kwetsbaar. En een blijvende oogbeschadiging kan je leven goed verzieken.

Die bescherming is mogelijk, met een goed passende veiligheidsbril, die in allerlei mooie ontwerpen te koop zijn, bij o.a. bouwmarkten en veiligheidswinkels. Zo'n veiligheidsbril is ook belangrijk, bij het gebruik van elektrisch gereedschap, zoals bijvoorbeeld een boormachine.

Bij zonnig weer is het verstandig, om een zonnebril te dragen, van een type dat voldoende beschermt tegen UV-straling. Want langdurige blootstelling aan UV-straling kan je ogen beschadigen.

Bescherm je bril met een brillenkoker tegen krassen, want de kunststof is daarvoor kwetsbaar. Er kunnen ook krassen ontstaan door zand, als je de bril schoon wrijft met een doekje.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjakie
Henk,
Je geeft ons hier een buitengewoon goed advies. Dank hier voor.
Naast beschadiging van de ogen kan een aanvaring met een drone verschillende andere kwetsuren opleveren. Zou je ons daar ook advies over kunnen geven? Zoals, welke kwetsuren moeten we rekening mee houden, hoe behandel je deze, wat neem je mee in je EHBO-set op een dag vliegen?
 
zeker verstandig vooral voor nieuwelingen,

verder bij sommige type drone kun je modifiseren met beschermde propellor.
zoals bij mavic pro kun je aparte propeller met beschermer kopen (winkel prijs ongeveer 130 euro) nadeel dat performence achteruit gaat.
hierbij adviseer ik voor welke doeleinde je gaat gebruiken.
bij mensen massa of relatief veel mensen laag vliegen gebruik bescherming.
wil je lange afstand hoogte in neem gerust een bril en normale propellor.
 
Daar mag je helemaal niet vliegen !! Dus ook geen bescherming voor die massa nodig.;)


ligt eraan.

als je in een weide gebied zit maar toch relatief veel mensen mag je mee vliegen maar je bent verplicht minimaal afstand van 50 meter te houden maar als je on evaren ben er wel eens verkeerde beweging gestuurd.

je mag bijvoorbeeld niet in de stad of bij evenementen vliegen.(zoals marathon of vierdaagse)
 
Ja, nu nuanceer je wat. Dan klinkt het anders.
 
  • Leuk
Waarderingen: Bugsvoyager