Een paar vragen m.b.t. het brandplaatje voor een Mavic Air.

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Wat ik gelezen heb, Belgium drone rules, is dat het plaatje uit brandvrij materiaal dient te bestaan. Voorlopig vallen de recreatieve er niet onder. Ik heb mijn gegevens in 'n tekst bestandje op m'n SD kaartje gezet.
 
Zojuist bericht gehad van dog-tag.nl. Het gaat lukken ondanks het kleine formaat. Ze krijgen er zelfs het PH en mijn telefoonnummer op. Echt blij mee!!! Morgen verwacht ik het plaatje. Ik post een foto als het plaatje op mijn drone zit.
Ha Happy Dronepilot
Is het nog gelukt met het plaatje op de poot?
Groet!
Johannes
 
Nee nog niet. Het plaatje is al wel binnengekomen, maar ik vind het te onduidelijk. Ze hebben bij dog-tag voor het teken haakje open en na het teken haakje sluiten de door mij aangegeven spatie weggelaten en ik vind het haakje open en sluiten ook niet erg duidelijk. Het lijken wel enen. Ik heb hierover gemaild, maar men geeft aan dat het plaatje dan toch breder moet. Dat gaat niet passen dus ik overweeg dan maar een plaatje met alleen mijn PH nummer te doen.
 
GELUKT!!!! Met telefoonnummer erop werd niet mooi in het formaat dat ik kwijt kon, dus zorgen dat een evt. vinder mij ook weet te vinden heb ik opgelost met een apolaire sticker in het batterijcompartiment. Het PH nummer moet wel met een brandplaatje i.v.m. de ROC-Light. Over het plaatje ben ik erg tevreden. Het is duidelijk, mooi klein en kleeft goed. Met dank aan dog-tag.nl die omdat ik het plaatje met mobiele nummer te onduidelijk vond kosteloos een nieuw plaatje gestuurd hebben.

Drone PH nummer op poot.jpg
 
Ik vraag mij telkens af of het kwaad kan je PH nummer openlijk in beeld te brengen. Telkens het gevoel of ik dan soort van mijn pincode laat zien. Of kan niemand hier echt iets mee?

Verzonden met mijn SM-G920F en de Dronepilots.nl app
 
PH- nummer geen probleem. Dit is hetzelfde als een kenteken van een auto, daar heb je ook geen gevoel bij. Waar je wel moet opletten is je telefoonnummer, deze moet je niet in beeld brengen. Er zijn mensen die dit soort forums afstruinen voor telefoonnummers en email adressen, om hier iets mee te doen
 
Op mijn vraag aan DJI NL waar ik het beste mijn brandplaatje(2,5x1.0cm van dog-tag.nl) op de Mavic air kon bevestigen kreeg ik het volgende antwoord:

<<<<<<
Hallo en bedankt dat u contact op heeft genomen met DJI EU technical support.
Wat wij kunnen aanraden is bijvoorbeeld de plek op de body naast de achterste poten zoals het etiket van het serienummer:
FgyaI1WtipZ9967IUX3lkTIt8

186OtH5VCMqCMO1AaPNuiDk9P


Anders, op de poten tussen de body en de poten is ook een mogelijkheid.
Ik hoop dat ik naar uw vraag heb beantwoord.
Bedankt voor uw vertrouwen in DJI.

>>>>>>>

Op zich een redelijk goed antwoord, ware het niet dat het brandplaatje 1-2mm dik is en er geen ruimte tussen de body en poten is daar waar de poten tegenaan klappen. Feitelijk blijft dan alleen de buitenkant van de poten(in ingeklapte staat) over. Ik heb het brandplaatje op de één van de achterpoten geplakt. Het brandplaatje heeft 2 regels; PH nummer en GSM nummer.
43831555640_1658e6a9fe_b.jpg

30708864797_5fa86e3b60_b.jpg
 
Als ik dat plaatje er zo inleg dan klemt de batterij er niet goed in. Ik heb de Mavic 2 zoom.
Lijkt mij ook niet de weg. Gewoon je brandplaatje ergens bevestigen met en plakstrip en als geen plaatje dan een sticker. Kan ik voor je regelen als je wilt.

Verzonden met mijn SM-G920F en de Dronepilots.nl app
 
kan dit niet zo?
Vast wel, maar weet je waar de GPS antenne zit bij deze drone? Als hij op het gedeelte zit waar nu een metalen plaatje overheen zit, dan zou dat wel eens niet heel handig uit kunnen werken.
 
  • Leuk
Waarderingen: vayreda
Vast wel, maar weet je waar de GPS antenne zit bij deze drone? Als hij op het gedeelte zit waar nu een metalen plaatje overheen zit, dan zou dat wel eens niet heel handig uit kunnen werken.

ik heb me rot gezocht, ik heb werkelijk geen idee. Dus ik wacht nog even met plakken.
 
Dit soort dingen is lastig te vinden, ja. Misschien een "take apart video" op YouTube? Ik vond zoiets voor een Spark waarin iemand alle onderdelen in een nieuwe body overzette (originele body had een gebroken motorarm) en alle stappen liet zien. Zodoende weet ik dat wifi/GPS antenne middenin tot aan de achterkant van de bovenplaat zit. Daarna heb ik mijn registratieplaatjes van Safe Drone Registrierung aan de voorkant bovenop, net achter de voorwaartse sensor geplakt om zover mogelijk van antennes weg te blijven. Misschien zijn er ook dat soort filmpjes van een Mavic van jouw type?