Benieuwd naar jullie mening

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Robin Visser

New Member
Lid geworden
20 jun 2018
Berichten
14
Waarderingsscore
6
Punten
3
Leeftijd
37
Locatie
Rotterdam
Website
www.robinvisser.com
Mede droners,

Ben even benieuwd naar jullie mening over het volgende...

Na het doorlopen van alle stappen richting de ROC Light, heb ik vanochtend de factuur betaald aan ILT voor de Aanvraag ROC-Light, ontheffing S-BvL en ontheffing RPA-L.

Nu heb ik al enige tijd een lange termijn commerciële drone klus klaar staan en de opdrachtgever wil het liefst dat ik vandaag nog begin. Alles is geregeld, verzekering, registratie, aanvragen betaald etc...
Alleen nog wachten op de daadwerkelijke afgifte van de vergunning/ontheffing.

Denken jullie dat ik al kan starten met vliegen of nog even wachten tot de vergunning doorkomt?
Heb ik bij een eventuele controle genoeg aan de documenten die ik tot nu toe heb?

Ben benieuwd naar jullie mening :)
 
Ik kan me nog goed de 6 weken herinneren tussen het slagen voor mijn examen en het op de deurmat vallen van mijn vliegbrevet... leken wel de langste 6 weken ooit!
Desondanks toch maar niet wezen vliegen in de tussentijd, want dat wordt beschouwd als net zoiets als rijden zonder rijbewijs.

P.S. Wachten duurt per definitie te lang...

Ik ben bang dat dat voor een ROC-light precies hetzelfde geldt. Je hebt de hele weg doorlopen om het goed te doen. Ik zou het risico niet lopen om net vóór de allerlaatste stap de boel in het water te zien vallen, als ik jou was. Als die opdrachtgever staat te popelen, dan doet ie dat over een paar weken ook nog wel.

Overigens was de doorlooptijd voor een vliegvriendje van me maar 2 weken, dus staar je niet blind op die 6 weken die ik noemde.


In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
 
  • Leuk
Waarderingen: Robin Visser
Hi Robin, ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt.. Maar inderdaad, zoals Eric-Jan ook al zegt, het is het beste om nog even geduld te hebben. Stel je voor dat het nu net misgaat en je krijgt een controle of er ontstaat schade, dan zit je met de gebakken peren. Waarom is er zo'n haast bij? Is het inderdaad geen optie om de klus nog even te laten liggen?
 
  • Leuk
Waarderingen: Robin Visser
Jullie hebben ook helemaal gelijk. Sta echt te trappelen om te beginnen, heeft in dit stadium geen nut om onnodig risico te lopen. Hopen dat ze het niet te druk hebben ;)


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app