DJI lanceert Smart Controller met ingebouwd scherm voor Mavic 2

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.327
Waarderingsscore
2.951
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl

Op de gadgetbeurs CES heeft DJI een nieuwe controller voor de Mavic 2-serie drones geïntroduceerd, de DJI Smart Controller. Deze controller is reeds voorzien van een ingebouwd 5,5” display en er hoeft dus geen smartphone of tablet meer geplaatst te worden. Dankzij het geïntegreerde scherm is de drone nog sneller gebruiksklaar te maken.

Lees verder
 
Gave controller! Ik ben van plan ergens dit jaar (waarschijnlijk) een Mavic Pro 2 Zoom aan te schaffen, en als je er inderdaad (zoals op een los CrystalSky-scherm) externe Apps op kan installeren en ook daarmee vliegen zou ik deze controller dan best heel graag bij die Zoom willen hebben. Hij is wel - net als een externe CrystalSky, natuurlijk - wel echt aan de prijzige kant. Maar ja..

Aan de andere kant: een "gewone" Mavic 2 controller kost zo'n €350 waar dan nog een niet te low end smartphone bij komt. Die laatste heb je dan misschien al wel, maar toch. Zo heel groot is het totale verschil dan eigenlijk al niet eens meer.
 
Laatst bewerkt:
Jammer dat hij niet kan worden gebruikt met de Mavic Pro
 
Nou. Ik heb ergens gelezen dat de controller compatible is met alle OcuSync apparaten. Dus dat zou in theory ook betekenen dat het werkt voor de MP1. Ik kan alleen het artikel niet meer vinden, maar google maar ff.

Echter 649,- euro los vind ik wel serieus aan de prijs.
 
En natuurlijk. Als je klaar bent met tikken kom je precies op het artikel uit ;). Was van tweakers. Dit melden zij. Nu klopt het denk ik dat de MP1 niet ondersteund wordt, omdat die geen OS2 heeft. Helaas ik gaf valse hoop.

DJI heeft in het kader van de CES-beurs een afstandsbediening geïntroduceerd die voorzien is van een ingebouwd scherm. Dat betekent dat bezitters van bepaalde DJI-drones voor het tonen van de beelden niet langer afhankelijk zijn van bijvoorbeeld een smartphone.

DJI meldt dat de Smart Controller ervoor zorgt dat dronebezitters niet lang hun smartphone of tablet hoeven in te zetten voor het besturen van hun drone inclusief beeld. De afstandsbediening beschikt over een 5,5"-scherm met een 1080p-resolutie dat een piekhelderheid van 1000cd/m² haalt, zodat het ook in zonlicht nog redelijk goed bruikbaar moet zijn.

Bezitters van de recent uitgebrachte DJI-drones kunnen gebruikmaken van de Smart Controller. Het gaat om drones uit de Mavic 2-serie, te weten de Pro, Zoom en Enterprise. Maar ook bezitters van andere drones die voorzien zijn van DJI's OcuSync 2.0-videotransmissiesysteem kunnen de afstandsbediening inzetten. OcuSync 2.0 wisselt automatisch tussen 2,4 en 5,8GHz en garandeert volgens DJI een stabiele videoverbinding tot een afstand van 8km.

De Smart Controller kan volgens de fabrikant gebruikt worden in temperaturen tussen -20 en 40 graden Celsius. Bij nog warmere of juist koudere temperaturen kan het apparaat waarschijnlijk nog wel gebruikt worden, maar dan is een betrouwbare hd-verbinding niet meer vanzelfsprekend. De afstandsbediening houdt het 2,5 uur vol op een acculading. Eventuele gemaakte foto's of video's kunnen met de ingebouwde DJI GO 4-app gedeeld worden met een smartphone. Het apparaat maakt gebruik van een Android-dashboard.

DJI's Smart Controller is beschikbaar voor 649 euro, maar het apparaat kan ook worden aangeschaft in een bundel met de Mavic 2 Pro of de Mavic 2 Zoom.
 
En natuurlijk. Als je klaar bent met tikken kom je precies op het artikel uit ;).
Als je dan toch Tweakers citeert, plaats dan gelijk de link naar hun artikel. De reacties op een artikel zijn vaak minstens zo interessant als het artikel zelf.

Tweakers artikel: Tweakers
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr