‘Bijna tweederde incidenten met drones veroorzaakt door signaalverlies’

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.324
Waarderingsscore
2.951
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl

De ruime meerderheid van de drone-incidenten die sinds 2015 heeft plaatsgevonden, is het gevolg van het verliezen van het signaal tussen de afstandsbediening en de drone. Dit blijkt uit bureauonderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (A.I.C.) dat deze conclusie trok op basis van openbare data van drone-incidenten.

Bijna 500 incidenten geanalyseerd

In totaal analyseerde het A.I.C.

Lees verder
 
Wiebe, kun je achterhalen welk type drones zijn meegenomen in het onderzoek? Als dit b.v. alleen GPS-drones zijn vind ik het een nogal vreemde uitkomst.
 
Het AIC is een commercieel bureau dat leeft van het bemiddelen bij verzekeraars voor een verzekering. als ik naar de onderzoeks aantallen kijk en deze vergelijk met die van het Analyse Bureau Luchtvaart dan mis ik er nog al wat. Als ik kijk op de website van Drone gevonden? Meld het hier! - DroneGevonden.nl klopt het aantal wel aardig. Alleen of dat zo betrouwbaar is? Daarbij komt dat gebruikers niet snel toegeven dat ze zelf iets fout doen dus krijgt de wind, de accu en de besturing de schuld. Ik daag het AIC uit het volledige onderzoek met de onderliggende data te publiceren. tot die tijd vindt ik het een opgeblazen flut onderzoek met maar een doel "publiciteit"voor het AIC.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Sjakie
Waar ik altijd van schrik is de melding "magnetic field interference".
RTH werkt dan niet meer meteen is de GPS besturing verdwenen.
Heb ik een paar keer gehad, daarna METEEN terug gehaald en daarbij erger voorkomen.
 
Laatst (in de kou) viel mijn iPad uit waardoor ik opeens allerlei handige informatie over de locatie van mijn drone niet meer bezat. Gelukkig was dit een vlucht waar VLOS makkelijk te behouden was, maar dit wees me nog meer op het nut van VLOS behouden. Ook al had ik wel met de controller nog verbinding en werkt de RTH dan ook, was ik blij dat ik exact wist waar de drone was en dus zonder problemen (en zonder iPad beeld) terug kon vliegen en landen.

Dus signaalverlies en dan drone kwijt, begrijp ik best, de vraag is alleen waarom RTH dan niet goed werkt.
 
de vraag is alleen waarom RTH dan niet goed werkt.
Omdat er geen RTH-functie op de drone zit. ;)
Daarom vroeg ik ook aan Wiebe of hij kan achterhalen welke typen drone zijn meegenomen in het onderzoek.
 
altijd een waarnemer meenemen voortaan! :D
 
Het zou handig zijn als er 24 uur roof ledje op de drone zou zitten, zodat je in het donker kan zoeken. Mijn drone was gisteren plotseling in een boom of zo gevlogen, dat kon ik aan de camera zien. Maar naar ruim 3/4 uur zoeken zag ik op 6 meter hoogte toevallig in een dichtbegroeide dennenboom toevallig een rood ledje branden Dus van mijn Mavic pro, bij donker had ik dat zeker gezien maar jou was het toeval. Heel blij dat ik hem terug had.