Douane / beveiliging Schiphol.

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Aad007

New Member
Lid geworden
2 feb 2019
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
66
Locatie
Nederland
Goedemorgen,

Binnenkort vlieg ik via Schiphol en wil mijn Mavic Air plus 3 lijpo’s meenemen. De lipo’s verpakt in de meegeleverde hoesjes. Wat is wijsheid? De lipo’s in de handbagage of in de koffer? Wil natuurlijk geen narigheid bij de douane en de beveiliging.

Groet,
Aad.


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 
Twee geleden ook met MAir op Schiphol. Accu's absoluut in de handbagage; ze zagen de lipo bag en keken niet eens verder. Drone zou ik ook doen: al was het maar om uitleg te kunnen geven. Als je een fotorugzak hebt die plat open kan laten ze die tegenwoordig al open door de scan gaan.
 
Mag absoluut niet ingecheckt worden

Ik heb wel eens met Emirates gevlogen, de drone zelf moest per se ingecheckt worden als ruimbagage (wat ik heel a-relaxed vond, ivm gooi en smijtwerk), de lipo’s moesten wel mee in de handbagage. Check dus altijd even met de luchtvaartmaatschappij wat de bedoeling is.
 
  • Leuk
Waarderingen: Travel and Drones
Informeer je bij de vliegmaatschappij hoe ze met LiPo / Lithium batterijen omgaan, in het algemeen in handbagage. De drone zat bij mij agelopen zomer (Icelandair - Schengen) in de handbagage bij de foto-apparatuur.
De 3 Mavic Pro batterijen waren half geladen, afgeplakte contacten en elke batterij in een aparte LiPo safe bag. De douane had hier echter niet zoveel aandacht voor, ik kreeg niet het idee dat ze het potentiële gevaar inschatten of doorhadden, de transformer-auto in de broekzak van m'n zoon trok veel meer aandacht bij de metaaldetector
 
Hallo allen. Ik ben nieuw en dus even voorstellen. Ik heet Peter, 61 :( jaar jong, getrouwd, 3 kids en werkzaam bij het beste en grootste scheepsbergings bedrijf ter wereld; Smit Salvage (het vroegere Smit-Tak). Ik ben werkzaam over de gehele aardbol en vaak met een drone. In het licht van het vele reizen, met bij me een drone, het volgende op de vraag van de batterijen. Op Schiphol neem ik met de zakelijke drone (Splashdrone 3) ALTIJD de batterijen los mee in de handbagage en de drone gaat in een Pelican koffer op slot het bagageruim in. De privé drone (Mavic 2 Zoom) gaat als handbagage mee maar ook hier de batterijen los en apart. Bij de scanner van de beveiliging altijd even zeggen/aangeven dat er batterijen los de scanner door gaan die bij een drone horen en die óók door de scanner zal gaan. Resultaat: NOOIT geen problemen!! MAARRRRR....dat is op Schiphol en dus nog in NL. Voor de andere landen buiten NL: lees van te voren de bepalingen en regels en dan met name de kleine lettertjes. In de landen ten zuiden van de Middellandse Zee; NIET DOEN!!! Arabische landen: NIET DOEN. Ik spreek uit eigen en ruime ervaring. En lees reviews van de mensen die in bepaalde landen zijn geweest...zal je veel helpen. Veel succes Aad007:)
 
Hallo allen. Ik ben nieuw en dus even voorstellen. Ik heet Peter.
Hoi, welkom Peter en bedankt voor je nuttige tip.

Het is gebruikelijk dat je jezelf voorstelt in de 'Voorstellen' sectie op dit forum. Nu zien alleen degenen die dit 'Douane' topic volgen je binnenkomst.
 
Hoi, welkom Peter en bedankt voor je nuttige tip.

Het is gebruikelijk dat je jezelf voorstelt in de 'Voorstellen' sectie op dit forum. Nu zien alleen degenen die dit 'Douane' topic volgen je binnenkomst.