Phantom 5?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Jaimy Spi

New Member
Lid geworden
20 mrt 2019
Berichten
5
Waarderingsscore
2
Punten
3
Leeftijd
30
Locatie
Apeldoorn
Ik ben erg nieuwsgierig naar de meningen van de forumbezoekers over de DJI Phantom 5.

Is dit volgens jullie een denkbare volgende stap voor DJI?

Brand los!
 
Leuk topic! :)

Tot nu toe zag je een interessante ontwikkeling bij DJI. Namelijk dat er elke keer een drone werd geïntroduceerd die zeg maar de wind uit de zeilen nam van een grotere broer.

- De Mavic Air verving min of meer de Mavic Pro
- De Mavic 2 verving min of meer de Phantom 4 Pro (sinds kort zelfs officieel)
- De Phantom 4 Pro zat in het vaarwater van de Inspire 2, maar dan tot op zekere hoogte (onderkant van de professionele markt)

Als je deze redenatie volgt dan ligt het voor de hand dat er een Phantom 5 komt die echt gezien kan worden als vervanging van de Inspire 2. Maar dan moet de beeldkwaliteit wel beter zijn dan die van de M2P, er moet sprake zijn van verwisselbare lenzen, en nog wat kleine verbeteringen (zoals regenbestendigheid).

De vraag is alleen of DJI deze strategie van met zichzelf concurreren wel wil blijven volgen. De markt voor recreatieve drones is ingestort dus de centen zullen niet meer zo hard binnenkomen als vroeger. Dan zal DJI wel 2x nadenken om de verkoop van een topmodel zoals de Inspire 2 in gevaar te brengen.

Daar komt bij dat DJI onlangs te kampen heeft gehad met een flinke fraudezaak. Die zal heel wat gevolgen hebben voor de aanleveringsketen. In de geruchtenmolen was er sprake van dat de Phantom 5 eigenlijk klaar was voor massaproductie, maar dat de fraudezaak ervoor heeft gezorgd dat DJI pas op de plaats heeft moeten maken.

Ik zou zelf de P5 waarschijnlijk direct kopen. Ik heb geen trek om nog te investeren in een Inspire 2, maar de beeldkwaliteit van mijn M2P is niet overtuigend genoeg en ik mis de mogelijkheid om van te variëren met brandpuntsafstand. De M2Z vind ik erg fijn als all purpose-drone, maar die heeft echt issues met weinig licht en bovendien geen instelbaar diafragma.

Ook al ben ik zeer happy met de form factor van de Mavic-serie, voor professionele klussen wil je toch met iets beters aankomen, dus ik zou wel open staan voor een nieuwe Phantom met betere sensor en mogelijkheid om objectieven te wisselen cq. met een zoomlens.
 
  • Leuk
Waarderingen: Jaimy Spi
Ik ben erg nieuwsgierig naar de meningen van de forumbezoekers over de DJI Phantom 5.

Is dit volgens jullie een denkbare volgende stap voor DJI?

Brand los!

Denk niet dat er een ph5 aankomt.
Zie video.
Het is natuurlijk altyd speculeren , maar de kerel in de video kan weleens gelijk hebben



Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Jaimy Spi
Thanks voor je uitgebreide toelichting Wiebe, veel bronnen op internet zeggen inderdaad hetzelfde als wat je omschrijft, alleen je persoonlijke mening had ik niet nog gehoord. Dus bedankt daarvoor.

Ook jou video had ik eergisteren al bekeken Eric, thanks.

Zelf zal ik overigens ook gelijk een P5 in huis halen, mocht die opende markt komen. Alleen kan ik het me nog niet helemaal voorstellen dat DJI de Mavic serie én Inspire 2 op het spel gaat zetten om ze dus zo snel te “vervangen” door een mogelijke P5. Ik denk als dat hun intentie was geweest dan hadden ze geen 2 verschillende Mavics tegenlijk uitgebracht.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd en wacht in spanning af voor de volgende slag van DJI.




Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app