Wet en regelgeving Thailand

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

jessevanriessen10

New Member
Lid geworden
14 nov 2017
Berichten
15
Waarderingsscore
1
Punten
3
Leeftijd
28
Locatie
Spaarndam
Allen,

Aankomende zomer ga ik op reis naar Thailand en natuurlijk lijkt het mij dan echt gaaf om daar mooie beelden te maken!

Echter als ik op internet wat dingen op zoek kom ik eigenlijk een beetje tot de conclusie dat ze op sommigen sites zeggen dat je helemaal njet mag vliegen, maar op sommigen sites lees ik dat je je aan bepaalde regels moet houden en ik mijn drone moet aanmelden bij het: Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT).

Ik lees ook dat de boetes erg hoog zijn en dat er zelfs een gevangenis straf op staat! Enig idee of jullie mij misschien verder kunnen helpen? Of mij misschien naar een ander topic kunnen verwijzen?

Alvast bedankt


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Ook ik ga deze zomer naar Thailand en wat ik heb kunnen achterhalen is dat het vervoeren van een Drone geen probleem is maar dat je voor (hobby matig) vliegen je Drone idd moet registreren bij de CAAT. probleem waar ik tegenaan loop is dat je bij deze registratie een Engelstalig bewijs van aansprakelijkheidsverzekering moet opsturen. Mijn aansprakelijkheidsverzekering geeft deze echter niet af :-(

Nu dus op zoek naar een specifieke Drone aansprakelijkheid verzekering voor particulieren die een dusdanige verklaring wel afgeeft , iemand tips?


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Kennis in zelfde situatie had via internet een verzekering in Thailand zelf gevonden voor beperkte periode (weet niet hoeveel) en kosten (paar tientjes totaal?) die via internet te regelen was. Na ontvangst van bewijs van verzekering van die verzekeraar (was online in het Engels te doen) kon hij daarmee zijn Mavic 2 registreren bij de CAAT. Meer informatie dan dit heb ik helaas niet zonder ook zelf te gaan googlen. Succes met uitzoeken!