Wetenschappers ontwikkelen stoel waarmee je een drone kunt bedienen

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.281
Waarderingsscore
2.919
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl

Zou het niet superhandig zijn als je zonder handen een drone kunt bedienen, en in plaats daarvan stuurcommando’s kunt geven door lichaamsbewegingen te maken? In sommige gevallen zou dat best een uitkomst kunnen zijn, dachten een aantal wetenschappers verbonden aan de Simon Fraser University in Canada. Zij ontwikkelden een Flight Chair die je in staat stelt om een drone te besturen door steeds andere zitposities in te nemen.

Lees verder
 
Moest wel een beetje lachen als ik eerlijk ben. Dacht eerder aan een knutselaar dan een wetenschapper. De pedalen zijn switches i.p.v potentiometers, snelheid van stijgen en dalen is dus nietvariabel. De menselijke hand is motorisch gezien het beste om iets te besturen lijkt me. Laatst een beetje liggen brainstormen, het is gewoon mogelijk om met 1 stick de drone te besturen. En ik vraag mij af dat als je hard moet niezen wat er dan gebeurd als je in die stoel zit


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Mijn eerste associatie toen ik de foto in een nieuwsoverzicht langs zag komen was "electrische stoel". Lijkt mij een onhandig hobbyproject voor de leuk voor iedereen die niet iets mankeert zodat handen niet normaal te gebruiken zijn.

De menselijke hand is motorisch gezien het beste om iets te besturen lijkt me. Laatst een beetje liggen brainstormen, het is gewoon mogelijk om met 1 stick de drone te besturen.

Dat brainstormen hebben anderen ook allang gedaan natuurlijk.