Verkoop beeldmateriaal zonder ROC-light

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

@lex

New Member
Lid geworden
18 dec 2018
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
3
Locatie
Meppel
Website
www.wevervideo.nl
Ik zie de laatste tijd vaak foto's in kranten of op bepaalde nieuws-site's welke gemaakt zijn door nieuws-reporters die geen ROC-light beschikken. Zij zowel het mediabedrijf als journalist/fotograaf komen namelijk niet voor in het bestand van ILENT.

Bij mijn weten is het niet toegestaan om zonder ROC-light beeldmateriaal te verkopen aan de media.
Maar wie controleert deze naleving ?
 
Laatst bewerkt:
1) klopt inderdaad
2) niemand

Andere prioriteiten - er zijn veel ernstiger zaken waar eerder meer op gehandhaafd gaat worden zodra er handhaaf-capaciteit vrij zou komen dan commercieel gebruik van een recreatieve bevoegdheid (hoewel dat in de reguliere vliegerij nog best wel rigoureus gedaan wordt, af en toe)
 
Mistanden zijn er voldoende waar te nemen. Ook ROC-L piloten die ROC handelingen verrichten. Zolang de pakkans nihil is zal dat nog even duren.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Misschien zijn het journalisten met een hoogtestatief.
 
  • Leuk
Waarderingen: JH54
Het grote probleem als het gaat om drone regelgeving is inderdaad de handhaving. De kans dat je gepakt wordt als dronevlieger die in opdracht wat beelden maakt is nihil. Je kunt je afvragen of dat heel erg is, zo lang men zich aan de veiligheidsregels houdt (niet te hoog vliegen, uit de buurt blijven van mensen, wegen en vliegvelden, et cetera). Verder wordt met de aankomende EU regelgeving toch het verschil tussen amateurpiloten en beroepsvliegers opgeheven. Ik kan me er niet meer zo druk om maken eerlijk gezegd. En ja, ik heb zelf een ROC-light, al was het maar voor mijn gemoedsrust.
 
Ik heb mijn ROC-light bij die valse paspoorten spammer gekocht. Net zo makkelijk. ;)