Mavic 2 zoom Neder-Rijn

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Erwin

Active Member
Lid geworden
2 nov 2016
Berichten
100
Waarderingsscore
41
Punten
28
Leeftijd
30
Locatie
Leersum
Mijn nieuwe mavic 2 afgelopen tijd ff uitgetest. Bevalt zeer goed! beelden zijn gemaakt bij Amerongen. Helaas was het wel bewolkt die dagen, maar alsnog een aardige video geworden.

m.v.g Erwin
 
  • Leuk
Waarderingen: cappellen
Origineel begin van de video, vind de beelden erg scherp en mooi van kleur. De versnelling vind ik zelf wat minder leuk, maar dat is een kwestie van smaak.



Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Erwin
Dankjewel voor je reactie! Ik heb misschien inderdaad iets teveel versnellingen erin gegooid. Het enige grote nadeel aan deze mavic vind ik toch wel dat de 4k beelden max in 30fps worden geschoten. Voorheen gebruikte ik meer slow motions o.a. , maar dat is nu lastiger.
 
Een Mavic 2 Zoom? Of een Mavic 2 Pro, zoals de logobeelden aan het begin van het filmpje?

Als het versnellen gebeurt op iets vlak bij, kan het effect juist vervelend worden (vond ik). Specifiek bedoel ik hier de veerboot van rechts naar links, waar het lezen de grote tekst op de veerboot moeilijk (beter woord is "vervelend") wordt omdat het door het versneld renderen zelfs onscherp of schokkerig lijkt te worden.

En over veerboten gesproken: van best hoog bijna recht boven de boot naar beneden filmen geeft natuurlijk schitterende beelden, maar het is niet snugger dit soort beelden publiekelijk online te zetten als bewijs van duidelijk illegaal en mogelijk onveilig vliegen. Als zowat een kilo toch naar beneden mocht komen - kleine kans, maar niet onmogelijk - dan heb je mogelijk een probleem als je van zo hoog een auto of zelfs een van de mensen aan boord van de boot mocht raken. Die regels zijn er ook niet helemaal niets...
 
Dank voor je reactie! Ik wil graag even op je punten ingaan:

1- Op de logobeelden is volgens mij de mavic pro (1) te zien. zit was 1 van de weinige mavic intro' s die ik online kon vinden, en heb mijn logo hierin laten zetten. Zelf heb ik er geen software voor. (Ben al blij dat er een mavic instaat;) )

2- Klopt inderdaad wat je zegt dat het wat te snel gaat langs die veerboot. Ik heb er in dit geval voor gekozen om de mensen niet haarscherp in beeld te brengen( privacy) maar had het beter inderdaad anders moeten aanpakken. Mooie tip voor de volgende video.

3- Ben ik het niet helemaal eens met je omdat ik niet recht boven die boot zit, maar iets ernaast. Geef toe wel dicht id gevarenzone, maar vond het zelf nog wel kunnen.

gr Erwin
 
Privacy kan inderdaad een goede reden zijn voor de keuze (punt 2).Ik zou zelf iets anders kiezen, want dit ziet er in dat specifieke shot (in mijn ogen dus) totaal niet uit. Neigt misschien bij sommige mensen door het effect zelfs naar misselijkmakend (fysiek, niet een kwestie an smaak) en da's volgens mij nooit een resultaat dat je zou willen hebben met een dergelijk filmpje.

Je lijkt in ieder geval na te denken over 2at je doet en da's altijd prima, al zijn je conclusies vaak gelijk aan wat mijn conclusies in dezelfde situatie zouden zijn. (En da's ook prima.)

Hartelijk bedankt voor de beelden en de verdere uitleg achter je keuzes.