Propellers vervangen

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Sander1920

New Member
Lid geworden
7 jul 2019
Berichten
24
Waarderingsscore
8
Punten
3
Leeftijd
40
Locatie
Groningen
Ik ben benieuwd of iemand mij kan vertellen wanneer de propellers van de DJI mavic 2 vervangen moeten worden. Uiteraard als ze zijn beschadigd maar slijten ze ook? Zo ja waar kan ik op letten en wat is het gevaar als ze niet meer stroef bewegen in het scharnier. Ik heb er inmiddels 11 uur mee gevlogen.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Edoode
Ergens heb ik een keer gelezen iedere 100 uur pro-actief. Ik heb ze recent pro-actief vervangen (Mavic Pro 1), deze drone was nl. tweede-hands en dus weet ik niet exact hoeveel ermee gevlogen is.
 
Ik check alleen of er speling is op de bevestiging nokken en eventuele beschadigingen. Pre flight check, ook even handmatig de motoren rond draaien. Geen haperingen of knars door zand of andere vervuiling.



Owner Dutch-Droneflights.nl
Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Iemand intussen al meer ervaring opgedaan omtrent deze vraag?
Hier en daar lees ik iets van te vervangen om de 200 uren. Echter staat dit nergens beschreven in mijn handleiding van mijn mini2.
Misschien is dit hier niet nodig? Ik doe regelmatig een inspectie op mijn props en zien er nog steeds perfect uit.
Op dit moment heb ik reeds 263 vluchten (111km) en 23,1h.
 
Tot nu toe heb ik ze ook niet pro-actief vervangen. Wel al wat propellers vervangen omdat ze door grassprieten of takjes beschadigd waren. Dus elke keer een controle hoe het eruit ziet en handmatig draaien om te testen hoe ze voelen werkt tot nu toe perfect.
 
  • Leuk
Waarderingen: Wes56