DJI Spark slechte verbinding

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Bart

New Member
Lid geworden
16 apr 2018
Berichten
2
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
25
Locatie
Lierop
Ik heb van de week een nieuwe Spark gekocht met de RC controller. Nadat ik wat testvluchten had gemaakt, durfde ik al wat hoger te gaan. Maar na een kleine 50 meter (recht omhoog) kreeg ik al een melding op mijn scherm: no image transmission signal. Het scherm liet alleen nog maar haperend beeld te zien. Ik besloot toch om door te vliegen en te kijken wat er gebeurde. Uiteindelijke haalde ik de 120 meter, maar had geen beeld meer op mijn scherm (gelukkig kon ik nog wel vliegen en had ik zicht op de drone). Toen ik daarna over een weiland in de lengte wilde vliegen, ging de drone na 40 meter back to home door dezelfde melding.

Ik ben al een paar keer van channel gewisseld. Ook heb ik de app en drone al eens opnieuw ingesteld (Wifi, RC opnieuw verbinden etc.) Wat is hier het probleem? Ik was op een afgelegen plek waardoor er niet veel interference kan zijn geweest. En lost een OTG kabel het probleem op?
 
Hoi Bart,

Ik heb dezelfde problemen gehad. Wanneer je de OTG kabel gebruikt zul je zien dat het vele malen beter zal gaan en je een beter bereik zult hebben. Ook kan je nog een Wifi-booster bestellen en gebruiken wat ook nog zorgt voor een betere verbinding: Signaalversterker voor DJI Mavic Pro Afstandsbediening Zender Breiden Aluminium Parabolische Radar Antenne Range Booster in Signaalversterker voor DJI Mavic Pro Afstandsbediening Zender Breiden Aluminium Parabolische Radar Antenne Range Booster van Drone Accessoires Kits op AliExpress.com | Alibaba Groep

Maar wat vooral zorgt voor dat je niet zo ver en hoog komt als dat zou moeten kunnen is puur door de wetgeving van Nederland. Toen ik namelijk met precies dezelfde setup als dat ik in Nederland vlieg in Amerika vloog kon ik ongeveer 5-10 keer zo ver als hier. Dus mocht je echt een groot bereik willen hebben dan moet je de DJI app modden zodat je je locatie kan spoofen en je voor de Drone zijn idee ergens anders vliegt dan in Nederland.

Hoop dat je hier wat aan hebt anders hoor ik het graag en kan je altijd mij een pm sturen of hier antwoorden.

Sander
 
  • Leuk
Waarderingen: gvansoest
Bedankt voor je reactie.

Ik heb inmiddels een OTG kabel aangeschaft en de app gedowngrade naar een oudere versie (zodat ik nog wel alle droneinfo op mijn scherm zie). Ik ga de kabel deze week uit testen :D
 
Bart ik hoop dat je laat weten hoe het is gegaan.
Ik heb het zelfde probleem, en dit is nog erger nu ik voor een paar dagen in Spanje ben.
Ben eerlijk gezegd erg teleurgesteld in de Spark, hij komt met de RC niet verder als 60 meter
Ik had dit niet zien aankomen met zoveel goede recensie’s
60 meter is wel heel weinig. Ik hoop dat iemand nog een tip heeft
 
Hallo allemaal! Ik zelf vlieg mijn Spark met OTG kabeltje, iPhone 6s, en de Controller. Ben zonder problemen op 70 meter gekomen. Dan wordt de Spark toch erg klein! en ik vlieg alleen op zicht. PS. Ik vlieg op het ogenblik in Duitsland.
 
Bart ik hoop dat je laat weten hoe het is gegaan.
Ik heb het zelfde probleem, en dit is nog erger nu ik voor een paar dagen in Spanje ben.
Ben eerlijk gezegd erg teleurgesteld in de Spark, hij komt met de RC niet verder als 60 meter
Ik had dit niet zien aankomen met zoveel goede recensie’s
60 meter is wel heel weinig. Ik hoop dat iemand nog een tip heeft
Gebruik je wel het OTG kabeltje ook? Dat zorgt namelijk voor veel en veel beter bereik en signaal. Daarbij kan je ook de antenne booster bestellen online voor maar een paar euro dat scheelt ook nog eens aanzienlijk!!!

Succes
 
Gebruik je wel het OTG kabeltje ook? Dat zorgt namelijk voor veel en veel beter bereik en signaal. Daarbij kan je ook de antenne booster bestellen online voor maar een paar euro dat scheelt ook nog eens aanzienlijk!!!

Zit zelf ook even te kijken voor een OTG kabeltje, maar het wordt mij even niet duidelijk welke ik precies moet hebben voor mijn Spark met RC (FLy More Combo) en mijn Samsung S8?
Kan iemand mij een linkje sturen? ;)

Alvast bedankt!
 
Hallo iedereen,

Ik vlieg al een dik jaar met mijn spark en rc controller maar heb nu sinds een dikke week een probleem die ik maar niet opgelost krijg. Als ik de drone en rc controller aanschakel lijkt deze correct verbinding te maken maar dan gaat de rc controller in een soort van alarm de led gaat van groen rood pinken en geeft een pulserende pieptoon. Heb de drone ondertussen al eens bestuurd zonder controller vanaf mijn gsm en dit lukt wel. Als ik dan mijn controller weer aanleer. Komt het zelfde probleem. Iemand hier al ervaring mee of een tip die ik nog kan proberen?

Hieronder nog een filmpje van het probleem ...

Alvast bedankt !!!
 
mbt originele vraag in deze thread:
- antennes hebben slecht bereik in de lengterichting van de antenne. Deze kunnen beter "dwars" staan tov de drone. Dat zou verklaren waarom je rechtomhoog zo'n slechte verbinding hebt.
- sowieso kun je een veel betere verbinding krijgen in FCC mode, Moet je even op YouTube opzoeken. Het FCC signaal is veel sterker dan jet EC signaal. Mogelijk wel een illegale actie onm in Europa de FCC mode aan te zetten

Jon
 
Goeden avond ik heb mijn spark mee genomen naar mijn Chili waar ik op sommigen dagen makkelijk de 500m ver haal en 300m hoog maar anderen dagen bijna niets waar kan dat aan liggen ?? Gr Dennis


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Weersinvloeden, Kp-waarde, kleine GNSS-constellationverschillen op verschillende tijden, storing van wifi-signaal (afhankelijk van andere wifi transceivers, en welke frequentiebanden en kanalen er gebruikt wordt), etc, etc.

En je weet hopelijk dat je vrijwel nergens ter wereld hoger mag met een drone dan 120 meter, en vaak veel lager? Dus 300 meter hoog is vrijwel altijd ruim 2½ hoger dan je mag. Plus gevaarlijk, omdat een Spark met Europese frequentieistellingen überhaupt maar tot 300m a 500m zenderbereik heeft..