Inventarisatie gebruik DronePilots app

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.280
Waarderingsscore
2.918
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
Hallo allemaal,

De afgelopen tijd kreeg ik van diverse forumleden te horen dat de DronePilots app ineens niet meer werkte. Ik ben even gaan kijken hoe dit komt en het blijkt dat degene die de app had opgezet (de mede-oprichter van dit forum, inmiddels helaas niet meer zo betrokken) de maandelijkse betaling voor deze dienst heeft stopgezet.

Voordat ik deze financiële verplichting van hem overneem wil ik een wat beter idee krijgen van het aantal mensen dat de DronePilots app gebruikt. Sowieso moet ik er even over denken of ik de app wel wil continueren, want er komt wellicht ook weer wat onderhoud bij kijken om het allemaal draaiende te houden.

Dus laat onder dit topic even weten of je de app gebruikt en of je het heel erg zou vinden als de app komt te vervallen, zodat je weer gewoon via de browser het forum moet bezoeken. Over een paar weken beslis ik dan wat er met de app gebeurt.
 
Ik gebruikte eigenlijk altijd de app vanaf mijn tablet. Vind de app ook veel prettiger werken dan de website. Bovendien werken mavic pilots en Spark pilots die ik ook volg met dezelfde app, heel handig. Kortom een fan van de app.
 
Ik gebruik(te) de app dagelijks op mijn telefoon. Vind het handiger, overzichtelijker en sneller werken dan met de website. Dus de app heeft voor mij zeker meerwaarde.
 
  • Leuk
Waarderingen: peegee en peSHIr
Ik na een paar maanden de app gebruikt te hebben deze weer van mijn telefoon en tablet verwijderd. De website beidt exact dezelfde functionaliteit, dus ik zie geen meerwaarde in de app.
 
App ook weer verwijderd, genoeg app,jes op mijn telefoon. Vind de website voldoende.
 
Gebruik beide, zowel de app als de website. Met name voor atachments vind ik de site makkelijker, maar op de (Android) telefoon en iPad kom ik de app altijd tegen bij mijn dagelijkse "app rondje".
 
Ik gebruik eigenlijk alleen de app op mijn Android-telefoon. Werkt veel fijner dan puur de website. Als de app zou komen te verdwijnen dan blijf ik (met wat beperkingen...) de algemene Tapatalk app gebruiken denk ik. Als de enige toegang via een webbrowser zou zijn, dan zal ik dit forum waarschijnlijk als actieve gebruiker verlaten, zeker effectief gezien..
 
Ik gebruik eigenlijk alleen maar de app. Makkelijk en altijd bij de hand.
 
Ik gebruik alleen de app, vorige week tapatalk moeten dowloaden...

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Ik gebruik ook alleen de app, zelden de computer, dus doe maar gewoon maandelijks betalen
Als app weggaat waarschijnlijk t zelfde als peshir, dan grote kans dat ik forum actief zal verlaten helaas. Ik kijk er namelijk n paar x per dag erop , vooral als ik onderweg ben. Op de computer zal dit dan niet al te vaak of bijna nooit zijn.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Maak gebruik van de app
Net wat meer toegankelijk dan de website

Groeten Hans


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Even een tussentijdse reactie. Er zijn een paar mensen die de app graag zouden blijven gebruiken, maar ook weer niet heel veel. Het punt is een beetje dat het in de lucht houden van de app geld kost (niet heel veel weliswaar, maar toch.. met hosting erbij loopt het over de jaren heen toch op) en dat er ook wat onderhoudswerk aan vast zit om het allemaal draaiende te houden. Het technisch onderhoud aan app&site nam de mede-oprichter van dit forum eerst voor zijn rekening, maar die is druk met andere zaken en is helaas niet meer zo betrokken bij het forum. Ik twijfel dus om de app te continueren, sowieso omdat ik ook al het technisch onderhoud aan het forum erbij moet gaan doen, wil het forum online blijven.

Misschien is het een idee om eens te kijken of iemand van de 'die hard' gebruikers niet interesse heeft om de rol van van mede-beheerder over te nemen. Liefst iemand met enige technische kennis (denk aan updaten forumsoftware) en die er misschien ook wel een tientje per maand voor over heeft om de app in de lucht te houden, want dat kost het abonnement geloof ik. En af en toe als moderator zou willen optreden, als een discussie uit de hand loopt of zo. Zijn er serieuze gegadigden? Het is niet superveel werk maar ik zoek wel iemand die het voor de lange termijn wil doen.

Voor de volledigheid en transparantie: ja, er draaien wat adsense banners op het forum, maar die leveren maar een schijntje op: nog niet eens genoeg voor de website hosting eigenlijk. Mocht iemand mee willen doen die een eigen bedrijfje heeft oid dan is het bespreekbaar om een banner te laten meedraaien.
 
Ik heb de app nog nooit gebruikt, dus zal hem ook niet missen.
 
  • Leuk
Waarderingen: BramB
Mmm, dit klinkt alsof ik rekening moet gaan houden met een langzaam verder afstervend forum. Jammer. (Nee, ik heb zelf geen interesse om een moderator-rol op mij te nemen, geloof ik..)
 
Laatst bewerkt:
Ik gebruikte altijd de app, nooit de website.
Ik heb geen amibities om het op te pakken though, ik heb er niet genoeg verstand van helaas.
Volg het nu via Tapatalk.

Verstuurd vanaf mijn FIG-LX1 met Tapatalk
 
Bedankt voor jullie reacties. Er waren toch een paar zeer fanatieke gebruikers van de app, dus daarom heb ik besloten om er toch maar werk van te maken en de app nieuw leven in te blazen. Je kunt het forum dus weer bezoeken via de app, beschikbaar voor iOS en Android.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr en hansh4
Bedankt voor jullie reacties. Er waren toch een paar zeer fanatieke gebruikers van de app, dus daarom heb ik besloten om er toch maar werk van te maken en de app nieuw leven in te blazen. Je kunt het forum dus weer bezoeken via de app, beschikbaar voor iOS en Android.

Dat klinkt echt heel fijn (ik had al de "vind ik leuk"-link gebruikt), maar de app op mijn OnePlus 7 Pro geeft nog dezelfde foutmelding. Zal proberen de app te updaten (geen update in Google Play) , uitloggen en opnieuw inloggen (gaat niet; app geeft alleen foutmelding met "Oké" optie die Tapatalk app opent), of hem te verwijderen en opnieuw te installeren, om te kijken of dat laatste wel helpt..

UPDATE: verwijderen en opnieuw installeren verandert helemaal niets. Is dit alleen (getest) voor iOS? Is er een update-periode voordat dit weer gaat werken?
 
Laatst bewerkt:
Ook nog geen positief resultaat gehad op de Android phone. Wel op de iPad. Hoewel... op de iPad heb ik geprobeerd te reageren op een PM, maar dat mocht ik niet, want "ik was niet ingelogd"... (hoe kom ik dan bij mijn PMs?) Ga ik later vandaag nog wel eens proberen - vanmorgen moest ik de deur uit en had ik geen tijd meer voor een tweede poging.