Mavic 2 Pro Leds instelbaar t.b.v. Navigatie Verlichting

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

bdegraaf

New Member
Lid geworden
6 feb 2020
Berichten
7
Waarderingsscore
1
Punten
3
Locatie
The Netherlands
Ik vroeg mij af of de aanwezige leds op de uiteinden van de armen van de DJI drones qua kleur instelbaar gaan worden voor nachtvluchten als de regelgeving in juli 2020 verandert. Dat zou praktisch zijn om de linker twee armen (bakboordzijde) rood te kunnen laten branden tijdens de vlucht en rechts (stuurboordzijde) groen. Iemand een idee of DJI dit met een firmware mogelijk zal maken?
 
Ik denk het niet: er is DJI niets aan gelegen allerlei per regio anders afstelbare partyverlichting mogelijk te maken.

Bovendien: vliegen buiten de daglichtperiode blijft in Nederland gewoon niet toegestaan met drones; de Europese regelgeving verbiedt nachtvluchten weliswaar niet, maar heeft zich te houden aan (en binnen) landelijke wettelijke luchtruim regels, en die verbieden nachtvluchten zonder benodigde apparatuur en piloot opleiding.
 
  • Leuk
Waarderingen: rcee
Ik begrijp uit de nieuwe regels dat een Drone in de C2 klasse (zwaarder dan 900 gram en lichter dan 4000 gram) voorzien van navigatie verlichting moet zijn.
 
Is er een definitie van die navigatieverlichting dan? Kan me niet herinneren dat al eens ergens gelezen te hebben. En is dat dan anders dan LED-verlichting die nu vaak al op drones zit?
 
Geen idee, maar gangbare navigatie verlichting vliegtuigen en schepen is rood bakboord en groen stuurboord.
 
Capture.PNG

Maar idd zoals peshir reeds vermeld vermeld gaan we in NL ook volgens mij geen nachtvluchten maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Geen idee, maar gangbare navigatie verlichting vliegtuigen en schepen is rood bakboord en groen stuurboord.
Maar dat staat niet omschreven in de tekst over navigatielichten die aangehaald wordt. Daarin staat juist dat het doel moet zijn verschil te zien met bemande luchtvaart in het donker, en die hebben inderdaad rood/groen, dus dat zou het volgens die regels voor drones dan dus juist niet mogen zijn.

Maar goed: voor Nederland dus totaal niet van toepassing.