Voorstellen

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Luc45

New Member
Lid geworden
13 feb 2021
Berichten
13
Waarderingsscore
7
Punten
3
Locatie
Regio Utrecht
Hallo mede dronevliegers,

In November heb ik een 2e hands DJI Mavic mini gekocht en deze heb ik in januari ingeruild voor een gloednieuwe DJI mini 2. Tot nu toe erg tevreden mee en al redelijk wat vlieguren gemaakt. De laaste periode ben ik begonnen met het bewerken van de foto's en video's, waar nog veel in te leren valt :)
 
Welkom, helaas is dit forum weinig innovatief op het gebied van videobewerking. Een aparte sectie hiervoor schittert in afwezigheid. Er is genoeg informatie te vinden, helaas echter verspreid over de diverse fora.
 
Gouden tip:
Video / fotobewerkingsprogramma: HITFILM EXPRESS is een GRATIS programma dat heel knap is en je dronemovies perfect kan monteren. Een aanrader. Wel moet je even op YouTube de basis beginselen leren van de Hitfilm Express software.

A good day to go flying.
 
Dank allen. Jammer dat op zulke plekken het bewerken van opnames vaak onderbelicht is, opnames maken is samen met race/fpv vliegen toch wel een van de grootste redenen om met een drone te vliegen.
Hitflim expres ben ik inderdaad bekend mee. Davinci Resolve ziet er ook interessant uit, deze software is ook gratis en staat vooral bekend om de functionaliteit voor de color grading.
 
Luc 45,
Ja, die Davinci is inderdaad ook gratis. Ik vind de Hitfilm veel gemakkelijker om mee te werken.
Das een keuze, hé. Hier kan ik (met aankoop van een pakketje van niet veel geld) toch ook de color grading sterk mee verbeteren.
De beelden van de Mini 2 zitten al goed maar als we rekening houden met de witbalans en de juiste ND filter erop, dan is het al een pak beter voor de post productie de rest moet doen.
Ik zelf geniet ook van mijn Mini 2. Deze moet ik tenminste niet in de vuilbak gaan gooien na 01/01/2023 als de Cx labels verplicht worden. Dan zal ik wel na die datum de Mavic 3 aanschaffen.

Groeten,
Guido