48 Mp Foto

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Ik vind 'm wat donker in die groentinten. Zoiets moet met een beetje fotocamera, bijv. een redelijke compactcamera, toch beter kunnen?
Misschien moeten we ook niet teveel verwachten, is de camera in de drone écht beter dan die in een smartphone? Er zit verdraaid weinig glas in die lensjes...
 
Dank voor de reacties. Het dynamisch bereik van de foto's met Mavic is behoorlijk groot. Bij een tegenlichtopname loop je natuurlijk wel tegen de grenzen aan. In de bosjes onder boom kan je nog doortekening in de schaduwen zien. In de stam van de boom niet. Maar opvallend is dat er geen overstraling is in de bladeren waarachter de zon schijnt. Verder zijn de instellingen van de monitor belangrijk bij het kijken naar foto's en video's. Mijn scherm is gekalibreerd met een spyder. Ik voeg nog een tegenlicht foto toe ter verduidelijking.
 

Bijlagen

  • metro.jpg
    metro.jpg
    432,3 KB · Weergaven: 31
Ik vind de eerste foto eigenlijk prima, het is in ieder geval beter dan wat ik uit een mini2 zie komen waarbij de bomen vaak veranderen in één groot zwart vlak. De air doet dit echt een stuk beter. Voor foto2: inderdaad erg veel ruis.
 
Dat is er goed van opgeknapt.