Ga jij upgraden van Mini 2 naar Mini 3 pro?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

THJ

Member
Lid geworden
7 mei 2021
Berichten
68
Waarderingsscore
33
Punten
18
Leeftijd
58
Locatie
Midden van het land
Zijn hier mensen die met een DJI Mini 2 vliegen en overwegen om te upgraden naar de DJI Mini 3 Pro? Of juist niet gaan upgraden?

Ben wel benieuwd. De follow-me functie en vooral de extra sensoren die zouden moeten helpen om een crash te voorkomen spreken me wel aan.

Maar het is veel geld en hij is ook flink duurder dan de Mini 2. Ik begrijp dat het ook mogelijk is om de controller van je Mini 2 te gebruiken bij je Mini 3, dan kan je dus alleen de drone kopen (goedkoper, maar nog steeds veel geld) maar dan kan je je Mini 2 ook niet echt goed verkopen, zonder controller.

Meer mensen die hier over na aan het denken zijn? Ben wel benieuwd naar jullie afwegingen.
 
Eerlijk gezegd overweeg ik dat op dit moment (nog) niet, simpelweg omdat de Mini 2 mij voor het doel waarvoor ik hem heb aangeschaft nog steeds prima bevalt.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo
Blijf voorlopig bij mijn DJI mini 2, volgend jaar komt de mini 4 en het jaar daarop de 5 en zo kun je wel aan het kopen blijven.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo en Max*
Ik blijf bij mn mini 2
net wat mat janssen schrijft ik wacht wel op de mini 5
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo
Hier ook, ik ben zeer tevreden met mijn Mini-2 als vliegende fotocamera.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo
Ik heb mijn Mini 2 verkocht en inmiddels heb ik de Mini 3 Pro met DJI RC en Fly More Combo binnen. Voor mij was de verbeterde beeldkwaliteit de voornaamste reden om te upgraden. En ik moet toch een beetje bijblijven op m’n vakgebied ;).
 
  • Leuk
Waarderingen: dutchdronex
Ik ben tevreden met mijn DJI Mavic Air (1).
Ondertussen heeft wel één van mijn drie batterijen er de brui aangegeven.
Ik tracht de Mavic Air te verkopen...
Ook vanaf 2023 wordt het enkel A3 vliegen met de Mavic Air.
Spijtig dat de mini 3 nog geen "C" label heeft.
Ik overweeg een DJI mini 3 pro met DJI RC en Fly More Combo te kopen.
Voordeel vliegen in A1 in 2023, veel lichter en kleiner om mee te nemen, heeft sensoren en tracking (zoals de Air), geen gsm meer nodig = sneller startklaar.

Update 2 juni:
beter weer, dus nog wat gevlogen met mijn DJI Mavic Air (1), het is een prima toestel!
In 2022 mag ik nog in A1 ermee vliegen dus beter afwachten tot de prijzen van de mini 3 dalen, misschien ergens in het najaar.
En wie weet komen er alternatieven van andere constructeurs.
En wie weet komen er ook C1 gelabelde drones...
 
Laatst bewerkt:
Ik heb als bezitter van een mini2 intussen een mini3 in bestelling staan. De belangrijkste reden om voor een mini3 en niet voor een air2 te gaan is het feit dat voor de mini3 geen ce cerificering nodig is (《250g). Verder zijn er duidelijke verbeteringen t.o.v. de mini2 op dit moment mijn favourite drone. Het lage gewicht is heel prettig om mee te nemen tijdens mijn wandelingen.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo en THJ
Mijn huidige vloot laat momenteel weinig te wensen over. Al vind ik de Mini 3 wel interessant vanuit technisch oogpunt. met name de 10 bit triggert mij nogal. De resultaten vallen helaas tegen voor wat ik er tot op heden van gezien heb. ook de prijs is hoog. De Hubsan Zino mini Pro [rechts op de foto] bied gelijkwaardige prestaties voor een fractie van de prijs en vliegt erg lang op een batterij. De Autel nano+[links] staat op nummer 1 bij de mini drones. Misschien ruil ik de Zino mini pro Tzt in voor een Mini3 maar dan moet eerst de beeldkwaliteit beter, even afwachten dus. De mini 2 heb ik nooit interessant gevonden, relatief duur weinig opties en matige beeldkwaliteit.

1653420289240.jpg
 
  • Leuk
Waarderingen: Ivy
Met de verbeterde camera en mogelijkheden heb ik besloten de mini3 te kopen en verwacht hem deze week. De mini2 gaat niet weg want met Litchi zijn de mogelijkheden van de mini2 veel groter geworden. Follow, tracking, mapping, etc. Is nu allemaal mogelijk hiermee.
Mijn Mavick2 pro stond niet in de weg maar had ik eigenlijk alleen nog voor de foto’s dus heb ik verkocht. (Natuurlijk wel de Smartcontroller gehouden)


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo
Ik heb een jaar geleden de Mini 2 gekocht. Geweldige drone om mee te oefenen en overal zonder problemen te kunnen vliegen. Voordat de Mini 3 uit kwam besloot ik al een flinke stap te gaan maken met een duurdere drone, puur omdat ik graag een veel betere camera zou willen. De Mini 3 gaat me dat niet geven en twijfel nu een Mavic 3 te kopen. Ik denk dat ik nog even wacht, hopelijk duurt het niet zo lang dat er een upgrade komt.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo
Tja, je kunt wel aan de gang blijven, hè. Maar dat is nou precies de bedoeling van de fabrikant: zorgen dat de consument nooit lang tevreden blijft, maar fluks naar de winkel snelt voor nog hoger, nog verder, nog beter, nog ......... enz. en zo verder. In de wereld van b.v. de smartphones is het niet anders.
Eerst maar es alles uit mijn mini 2 halen, Ben ik nog lang niet mee klaar. En voor de mensen die de mini 3 aanschaffen (van mijn kant oprecht gemeend): veel plezier ermee en houd ons op de hoogte met mooie verhalen en beelden!
 
  • Leuk
Waarderingen: BramB en scorpioo
Ik blijf bij de Mavic Mini, superdroontje en voor het ruigere werk heb ik een Mavic Pro. Die wil ik nog gaan verruilen voor een Mavic 2 (pro)
 
Zeg maar gerust in de gehele wereld die electronica heet. Met elk electronisch apparaat die je aanschaft weet je dat je binnen korte tijd achter loopt.

Veelal wil men de consument doen geloven dat en moet deze zelf beter op weg gaan of die zogenaamde verbeteringen nu echt een substantiele financiele investering kunnen verantwoorden.
De oude versie is vaak helemaal zo slecht nog niet en de 'upgrades' wellicht niet eens iets wat men vaak gebruikt.

Puur inspelen op het gevoel van de consumptiemaatschappij.

Ik heb b.v. een Samsung Note 20 Ultra maar heb de S21 en S22 overgeslagen en besloten nog wat jaren met de Samsung Note 20 Ultra door te gaan i.p.v. nu te verkopen en een S22 te kopen.
Echt veel te weining meerwaarde om naar een S22 te gaan.

Zo ook blijft mijn Mini2 en komt er vooralsnog geen Mini3. Voor mij te weining meerwaarde.
 
  • Leuk
Waarderingen: scorpioo en BramB
Ik vind de mini 3 pro echt top! Maar.... De 449, - die ik betaald had voor de mini 2 fly more combo was echt waar voor het geld. En dat is het nog steeds voor deze vliegende lens.

Ik kan er redelijke resultaten mee halen.

Wat opvalt in het algemeen is het hijgerige gedrag van sommigen: alsof ze als een hondje bij de brievenbus staan te wachten tot de postbode de post bezorgt. Triest eigenlijk.

Dus we gaan de mini 2 gewoon op gebruiken.
 
  • Leuk
Waarderingen: BramB