Aangenaam...

Yuneec H520E radiometric

Dieseltijger

New Member
Lid geworden
3 aug 2021
Berichten
5
Waarderingsscore
1
Punten
3
Leeftijd
60
Locatie
ZOETERMEER
Kennismaken is twee-richtingsverkeer, en ik besef dat ik hier wel veel kan "halen" maar niets kan brengen vanwege het ontbreken van ervaring. Daarom is een korte introductie het minste wat ik kan doen. Fotografie is niet een volledig onbekend terrein voor mij, en maak onder meer ook astrofoto's. Je moet dan denken aan opnames met belichtingstijden van 6 tot 40 minuten die met software "gestapeld "worden om de onvermijdelijke ruis de nek om te draaien - en vervolgens met speciale software de zeer lage contrasten te versterken.

Gewone fotografie is natuurlijk ook zeer interessant, en motorrijden (op mijn Honda Deauville kan ook op mijn warme belangstelling rekenen. De Deauville motorfiets is vooral saai, betrouwbaar en praktisch: en dat keert terug in mijn vrijwilligerswerk. Ik doe wekelijks boodschappen voor een oude dame en werk als chauffeur/sjouwer bij een kringlooporganisatie - vergaderen doe ik al genoeg voor mijn werk. Mijn zeergewaardeerde wederhelft laat mij gelukkig gewoon mijn gang gaan, ondanks dat deze hobbies geld en vooral ook veel tijd kosten: daarnaast zou ik graag willen dat een etmaal 32 uur zou duren, en een mensenleven gemiddeld 160 jaar.

Ah... leeftijd: Mijn bouwjaar is 1961. Ik ben getrouwd en we hebben twee kinderen: Dochterlief is een "hotello" die nu in een andere sector werkt, zoonlief is werkbouwtuig afkomstig van de TU Delft en houdt zich bezig met slopen. (vanaf z'n eerste levensjaar eigenlijk).

Wat ik vooral zoek is een ander perspectief om foto's te maken ("stills"), en op dit forum ben ik op dit moment vooral op zoek naar de ervaringen en de beleving van de hobby: Loop ik te hard van stapel als ik überhaupt een drone ga aanschaffen? Wat zijn de valkuilen die iedereen ervaren heeft? Dat soort werk.
 

Snitsernl

Active Member
Lid geworden
11 mei 2019
Berichten
679
Waarderingsscore
233
Punten
43
Leeftijd
65
Locatie
Sneek
Welkom Dieseltijger,

Een paar van de valkuilen kan ik je wel noemen:
1. Ik denk dat het regelmatig voorkomt dat personen er na aankoop van hun eerste drone achter komen dat ze bij hen in de buurt/omgeving bijna nergens mogen vliegen.
2. Ook wordt de vraag hier regelmatig gesteld welke drone moet worden aangeschaft met het oog op de nieuwe Europese regelgeving omtrent het vliegen met drones. Denk hierbij aan de komende Cx-labeling van de drones
 
Lid geworden
7 jun 2021
Berichten
86
Waarderingsscore
43
Punten
18
Leeftijd
53
Locatie
Nieuwegein
Welkom op het forum Dieseltijger.

Waarschijnlijk heb je toch wel wat te “brengen” gezien je ervaring met bewerkings software.
De rubriek foto en video kan misschien als inspiratiebron voor je werken en anders staat het WWW vol met mooie drone foto’s.

Valkuilen zijn de vaak de plekken waar je een mooi shot kan maken, maar waar je in de Open Categorie niet mag vliegen (Natura2000 gebieden bijv.) en het drama van de CX labels vanaf 2023.
En de lastige vraag welke drone het meest voor jouw hobby geschikt is.


Mavic 2 Zoom Fly More Combo - Fly Steady, Fly Safe.
Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 

Ardjoen

Active Member
Lid geworden
8 mei 2021
Berichten
109
Waarderingsscore
63
Punten
28
Leeftijd
47
Locatie
Amsterdam
Welkom Dieseltijger,

Ik heb veel gefotografeerd met een DSLR en ben dat nu weer aan het oppakken met een full frame systeemcamera.
Een drone was ook mijn idee om andere perspectieven te bieden voor foto's. En tegelijkertijd ook leuk om de wereld van de video's in te duiken. Ik heb mij niet zoveel aangetrokken van de komende beperkingen per 01-01-2023 en een DJI Air 2S gekocht. Ben ik nog steeds heel blij mee.
Houdt wel rekening met het feit dat je met een fototoestel volledige controle hebt.
Bij een drone heb je vaak geen controle over de aperture. Volgens mij is de Mavic 2 Pro daar de enige uitzondering in.
Deze kun je instellen vanaf f/2.8-f11.

In ieder geval veel plezier gewenst!
 

Flying gentlemen

New Member
Lid geworden
30 jul 2021
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
54
Locatie
Velserbroek
Welkom kerel, ik heb net een mini gekocht en ook al wat fotografie ervaring, maar deze kant ken ik nog niet en dus weer een uitdaging om dit in de vingers te krijgen. Ik heb een absolute beginnersdrone gekocht omdat deze hoofdzakelijk op vakantie gebruikt gaat worden. En dat is maar een keer of 2 per jaar. Inderdaad als je zoals ik onder de rook van schiphol woont, is het best lastig een leuke vliegstek te vinden. Maar dan combineer ik mijn andere hobby rijden op de honda goldwing met een stukje vliegen.

Gr. Ron
 

Dieseltijger

New Member
Lid geworden
3 aug 2021
Berichten
5
Waarderingsscore
1
Punten
3
Leeftijd
60
Locatie
ZOETERMEER
Herkenbaar, ik heb zojuist mijn Enfield dieselmotorfiets na 16 vervangen door een Honda Deauville uit 2006. Want: betrouwbaar, saai, er past iemand achterop en je kan er je boodschappen in kwijt. Voor mijn andere hobby ben ik al gewend om te reizen naar donkere gebieden - maar dan zit je wel met zo'n 80 kg bagage: Kijker, statief, volg- en besturingselectronica, contragewichten, camera, ontelbare ringetjes en snoertjes waarvan er geen één mag ontbreken.

Dus om ook met de motor gewone landschapsfoto's te kunnen maken heb ik een rollei reisstatief aangeschaft (< 950 gram en zo'n 40 cm ingeklapt, 8 kg draagvermogen - aanrader). En omdat ik geen dronist ben moet het drone ding "idiot proof" zijn. De nieuwe Hubsan bestaat vooralsnog alleen op papier, het vliegen van de huidige Zimo vereist ervaring die ik nauwelijks kan onderhouden en de support van de fabrikant (niet van de Hubsan winkel - laat dat duidelijk zijn!) daar zijn de meningen over verdeeld.