Adaptive Nonlinear MOC for Quadrotors

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Gaaf! Vette implementatie van MPC, zeker het adaptive gedeelte. Een model wat zichzelf fit. Nu nog onboard processing zodat het standalone werkt, en het wordt helemaal eng.
 
Nu nog onboard processing zodat het standalone werkt, en het wordt helemaal eng.
Het krijgen van voldoende onboard processingsnelheid is een kwestie van tijd. Maar een standalone positiebepaling die hiervoor nauwkeurig genoeg is moet nog uitgevonden worden. Ik ga komend weekend maar eens aan de slag in de schuur, er is dan toch geen F1.
 
Maar een standalone positiebepaling die hiervoor nauwkeurig genoeg is moet nog uitgevonden worden
standalone positiebepaling is een vereiste voor standalone vliegen :) (op deze manier), en daar komt ook die vereiste van veel rekenkracht vandaan.
De drone moet als het waar sensordata snel interpeteren om een beeld van z'n omgeving op te bouwen, als het niet al te snel gaat wil dit al wel. In het filmpje zie je ook behoorlijk wat camera's rondom hangen, en de grijze stipjes op de drone om hem snel te tracken. Daar zal wel een leuke computer achter hangen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjakie
Nee, bestaat al maar niet snel/accuraat.
Dan hebben we het over hetzelfde. Mijn letterlijke opmeking was ook "een standalone positiebepaling die hiervoor nauwkeurig genoeg is moet nog uitgevonden worden".
 
  • Leuk
Waarderingen: kwabratseur