Airmap app voor DJI

Discussie in 'Algemene discussie' gestart door Gelderdrone, 11 jan 2019.

 1. Gelderdrone

  Gelderdrone New Member

  Lid geworden:
  29 aug 2018
  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  13
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier iemand ervaring heeft met de Airmap app.
  Ik heb hem wel op de tablet staan, maar het weer heeft het nog niet toegelaten om hem te proberen.

  Is het wat? zijn er mensen hier die hem aanbevelen? of juist niet aanbevelen?
  De app ziet er goed uit! en je hebt ook meteen in de app eventuele CTR en waarschuwingsberichten, maar verder heb ik er inhoudelijk nog niks mee kunnen doen.

  AirMap for Drones - AirMap
   
 2. peSHIr

  peSHIr Active Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  355
  Leuk Bevonden:
  108
  Ik probeer mijn vluchten altijd in AirMap aan te melden, zodat voor anderen die daarnaar kijken (er was tot recent sprake van dat dit zelfs gekoppeld zou kunnen worden aan systemen van luchtverkeersleiding, maar weet niet of dat nog doorgaat na laatste nieuwsberichten..) weten waar mijn drone tot welke hoogte aan het vliegen is.

  Je kunt AirMap zelfs in plaats van DJI Go 4 gebruiken, want ze gebruiken de DJI Mobile SDK. Dan krijg je een controller interface met de meldingen van ander vliegverkeer op je controller te zien (mits die telefoon op dat moment live dataverbinding heeft). Met die laatste functie heb ik weinig tot geen ervaring, ook omdat AirMap volgens mij geen interactie met Airdata.com heeft, en daar houd ik niet zo van.

  Wat wel gaaf is aan AirMap is dat de kaartinformatie over no-fly-zones in landen waar ik het bekeken heb (NL, Duitsland en Spanje) mij over het algemeen erg compleet lijkt in verhouding tot andere bronnen uit/voor het land zelf.

  Ik werd er op Fuerteventura zelfs netjes gewezen op een relevante NOTAM, die ik eerlijk gezegd anders niet had geweten. Weliswaar alleen een vage melding met een nummer en verder geen info (moest zelf daarnaar gaan zoeken om uit te vogelen dat het om een militaire oefening rond de Canarische Eilanden ging),maar ik was erg positief verrast. Zou mooi zijn als alle voor drone vliegen relevante NOTAMs netjes bij indienen van vluchtplan dat zo'n NOTAM raakt getoond zou worden. Hoop dat ze dat wereldwijd (gaan?) doen bij AirMap.

  En ook regelgeving lijken ze zoveel mogelijk mee te willen nemen, met een aantal vragen tijdens het indienen van een vliegplan over onder welke regels je de vlucht gaat uitvoeren (in NL bijvoorbeeld recreatie, en varianten ROC/ROC-Light, sinds nog niet heel lang).

  Erg nuttige app, vind ik, die ik voor vliegen eigenlijk altijd raadpleeg.
   
  #2 peSHIr, 11 jan 2019
  Laatst bewerkt: 12 jan 2019
 3. Appie Moes

  Appie Moes Member

  Lid geworden:
  6 mei 2017
  Berichten:
  64
  Leuk Bevonden:
  10
  Ik vind het een super app, vorig jaar met een Spark in Australië geweest en de app gaf precies aan waar ik wel en niet mocht vliegen dus ik ben zeer tevreden over airmap. En ook alle natura 2000 gebieden laat airmap keurig zien.

  Verzonden met mijn Moto G (5) Plus en de Dronepilots.nl app
   
 4. Cisca1953

  Cisca1953 Member

  Lid geworden:
  21 jul 2018
  Berichten:
  40
  Leuk Bevonden:
  8
  Ik gebruik hem af en toe om te controleren of ik op bepaalde plaatsen mag vliegen. Info lijkt betrouwbaar. Als je verder gaat om een vliegplan te maken en eventueel in te dienen loop je in de Nederlandstalige procedure tegen dusdanig krom vertaald Nederlands aan dat je eerst tien keer moet lezen om te snappen wat er staat. Ik ben daarom nooit verder gegaan, mede omdat ik niet weet wat er met de aanmelding gebeurt. Ik heb geen verzekering of ROC-Light en ook dat moet je aankruisen om verder te gaan. Als informatiebron ben ik er echter wel blij mee. Tot op heden alleen gevlogen op die plaatsen waar een blind paard geen schade kan aanrichten.


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 5. Frank.Z

  Frank.Z New Member

  Lid geworden:
  3 nov 2018
  Berichten:
  23
  Leuk Bevonden:
  7
  Ik heb er nog geen ervaring mee. Omdat het vliegseizoen voor mij nog niet begonnen is. Maar hij staat wel te wachten op me naast de app van asr. Asr is het voor mij voor Nederland en airmap voor de rest van europa. Je word dood gegooid met allerlei apps en kaarten maar door veel reviews en YouTube voor deze 2 gekozen.

  Verzonden met mijn SM-G950F en de Dronepilots.nl app
   
 6. Stickybit

  Stickybit Active Member

  Lid geworden:
  24 aug 2018
  Berichten:
  100
  Leuk Bevonden:
  41
  Ik vergelijk ook altijd een aantal apps met elkaar wanneer ik naar "onbekend" gebied gaat. Hier zit dus ASR, Airmap en de standaard DJI Go app bij. Wanneer in ieder geval de eerste 2 aangeven dat je er mag vliegen, ga ik vliegen. De DJI Go app laat soms wel erg weinig toe, bijv. bij mij in Nieuwegein. Je mag overal (niet boven bebouwing natuurlijk) vliegen, maar er staat 1warmtecentrale voor stadsverwarming waar je niet boven mag vliegen. Logisch, alleen DJI geeft dus aan dat heel Nieuwegein daarmee een probleem is.
   

Deel Deze Pagina