Airmap app voor DJI

Discussie in 'Algemene discussie' gestart door Gelderdrone, 11 jan 2019.

 1. Gelderdrone

  Gelderdrone New Member

  Lid geworden:
  29 aug 2018
  Berichten:
  19
  Leuk Bevonden:
  11
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of hier iemand ervaring heeft met de Airmap app.
  Ik heb hem wel op de tablet staan, maar het weer heeft het nog niet toegelaten om hem te proberen.

  Is het wat? zijn er mensen hier die hem aanbevelen? of juist niet aanbevelen?
  De app ziet er goed uit! en je hebt ook meteen in de app eventuele CTR en waarschuwingsberichten, maar verder heb ik er inhoudelijk nog niks mee kunnen doen.

  AirMap for Drones - AirMap
   
 2. peSHIr

  peSHIr Active Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  317
  Leuk Bevonden:
  98
  Ik probeer mijn vluchten altijd in AirMap aan te melden, zodat voor anderen die daarnaar kijken (er was tot recent sprake van dat dit zelfs gekoppeld zou kunnen worden aan systemen van luchtverkeersleiding, maar weet niet of dat nog doorgaat na laatste nieuwsberichten..) weten waar mijn drone tot welke hoogte aan het vliegen is.

  Je kunt AirMap zelfs in plaats van DJI Go 4 gebruiken, want ze gebruiken de DJI Mobile SDK. Dan krijg je een controller interface met de meldingen van ander vliegverkeer op je controller te zien (mits die telefoon op dat moment live dataverbinding heeft). Met die laatste functie heb ik weinig tot geen ervaring, ook omdat AirMap volgens mij geen interactie met Airdata.com heeft, en daar houd ik niet zo van.

  Wat wel gaaf is aan AirMap is dat de kaartinformatie over no-fly-zones in landen waar ik het bekeken heb (NL, Duitsland en Spanje) mij over het algemeen erg compleet lijkt in verhouding tot andere bronnen uit/voor het land zelf.

  Ik werd er op Fuerteventura zelfs netjes gewezen op een relevante NOTAM, die ik eerlijk gezegd anders niet had geweten. Weliswaar alleen een vage melding met een nummer en verder geen info (moest zelf daarnaar gaan zoeken om uit te vogelen dat het om een militaire oefening rond de Canarische Eilanden ging),maar ik was erg positief verrast. Zou mooi zijn als alle voor drone vliegen relevante NOTAMs netjes bij indienen van vluchtplan dat zo'n NOTAM raakt getoond zou worden. Hoop dat ze dat wereldwijd (gaan?) doen bij AirMap.

  En ook regelgeving lijken ze zoveel mogelijk mee te willen nemen, met een aantal vragen tijdens het indienen van een vliegplan over onder welke regels je de vlucht gaat uitvoeren (in NL bijvoorbeeld recreatie, en varianten ROC/ROC-Light, sinds nog niet heel lang).

  Erg nuttige app, vind ik, die ik voor vliegen eigenlijk altijd raadpleeg.
   
  #2 peSHIr, 11 jan 2019
  Laatst bewerkt: 12 jan 2019 om 10:04
 3. Appie Moes

  Appie Moes Member

  Lid geworden:
  6 mei 2017
  Berichten:
  64
  Leuk Bevonden:
  10
  Ik vind het een super app, vorig jaar met een Spark in Australië geweest en de app gaf precies aan waar ik wel en niet mocht vliegen dus ik ben zeer tevreden over airmap. En ook alle natura 2000 gebieden laat airmap keurig zien.

  Verzonden met mijn Moto G (5) Plus en de Dronepilots.nl app
   

Deel Deze Pagina