Dekking (zakelijke) Verzekering i.c.m. 3rd Party Applicaties

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door BobvdM, 11 okt 2016.

 1. BobvdM

  BobvdM Active Member

  Lid geworden:
  9 sep 2016
  Berichten:
  435
  Leuk Bevonden:
  87
  Zojuist heb ik vernomen dat de standaard fabrieksgarantie van DJI vervalt wanneer het toestel crasht nadat deze werd gevlogen m.b.v. een applicatie anders dan de standaard app (DJI GO).

  Dit roept bij mij de vraag op hoe e.e.a. in z'n werk gaat m.b.t. de dekking van een zakelijke verzekering in een dergelijk geval. Aangezien ikzelf van plan om RPAS voornamelijk voor landmeetkundige doeleinden te gebruiken geldt dat voor mij dat de DJI GO app nutteloos is, en ik bij definitie ben aangewezen op Mission Planning apps als DroneDeploy, Pix4DCapture, MapPilot, et cetera. Aangezien een ongelukje altijd in een klein ongelukje zit ben ik erg benieuwd of een eventuele WA en/ of Casco verzekering dekking biedt wanneer het toestel respectievelijke schade aanricht en/ of beschadigd raakt.

  Ik heb al een beetje rondgezocht naar polisvoorwaarden e.d., maar kan helaas weinig van waarde vinden. Zijn er al mensen die een dergelijke verzekering hebben afgesloten, en o.b.v. de polis hier meer over kunnen vertellen?

  Bij voorbaat dank!
   
 2. Casper

  Casper New Member

  Lid geworden:
  15 okt 2016
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  1
  Beste Bob, Toevallig gisteren deze verzekering aangevraagd bij Driessen Assuradeuren in Den Haag (gespecialiseerd in zakelijke Drone verzekeringen). Als ik de polis binnen heb laat ik je meer weten.
   
  BobvdM vindt dit leuk.
 3. Marlijn Franken

  Lid geworden:
  10 sep 2016
  Berichten:
  79
  Leuk Bevonden:
  27
  Ik ben ook heel benieuwd, zou je mij ook willen berichten? Er blijken nogal grote prijsverschillen tussen de diverse verzekeraars...
   

Deel Deze Pagina