DJI Avata in VS alleen nog bruikbaar met aangekoppelde smartphone na firmware-update

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.327
Waarderingsscore
2.951
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
DJI Avata in VS alleen nog bruikbaar met aangekoppelde smartphone na firmware-update

Veel Amerikaanse gebruikers van de DJI Avata zijn gefrustreerd over een firmware-update die ervoor zorgt dat hun drone alleen nog maar functioneert indien er een smartphone aan de videobril is gekoppeld. Dit hangt samen met de inwerkingtreding van Remote ID-wetgeving op 16 december. Drones zijn vanaf dat moment verplicht om zowel hun eigen locatie als die van de piloot uit te zenden.

Lees verder
 
  • Leuk
Waarderingen: BramB
Het zou zomaar eens kunnen zijn dat dit soort appjes in de States binnenkort populairder wordt: fake gps - Android-apps op Google Play
Volgens mij heeft dat weinig zin. De Avata zelf heeft ook een GPS aan boord. Daar verandert die app niks aan. Dan fake je dus het GPS signaal op de controller. Dus DJI Fly ziet twee totaal verschillende locaties. En dan?
 
Het gaat me niet om de plek waar de drone zich bevindt, maar de plek waar de piloot (lees: de mobiele telefoon) zich bevindt.
 
En dan per ongeluk return to home activeren..
Ja, dat risico loop je. Al zal je dat met een Avata wat minder snel gaan gebruiken. Bovendien kun je de RTH onderbreken.

Daarnaast: je hoeft het homepoint/de gps-positie niet meteen op Alaska te zetten; dat kan ook een kilometertje verderop zijn.
 
Laatst bewerkt:
RTH is toch het startpunt van de drone? Niet van de telefoon? Dus fake GPS is niet relevant voor RTH.
 
  • Leuk
Waarderingen: SnitserNL
Fake GPS gaat helemaal niets doen, dan moet je nog je telefoon gekoppeld hebben aan de bril....
En dat is juist het punt waar mensen tegenaan lopen.

Het verzamelen van de locatie (Remote ID) is al lang aangekondigd dat dit ging gebeuren, en ook welke info daar in verwerkt moet zitten.
Het probleem wat mensen hebben is dat ze een telefoon met een lange kabel permanent moeten koppelen aan hun bril! Want voor het vliegen van de Avata is geen telefoon nodig (in tegenstelling tot andere drones waar de telefoon altijd aan de remote gekoppeld zit in veel gevallen)

Overigens is dit straks in de EU ook zo hoor....

DJI moet gewoon een oplossing verzinnen voor de kabel, dus OF een draadloze oplossing icm de telefoon (want remote ID ontkom je gewoon niet aan) OF DJI moet een losse module ontwikkelen dit dit overneemt van de telefoon, welke je aan de band van de bril kunt hangen bijvoorbeeld.

DJI moet gewoon aan de eisen voldoen anders mogen ze hun drone niet verkopen....
Alleen HOE dit is opgelost moeten ze nog wel even finetunen.
De 1 zegt namelijk dat het de verantwoording van de piloot is, en dus uitgeschakeld zou mogen worden (want als je indoor vliegt, dan heb je nu een uitdaging, want geen GPS, is niet opstijgen en dat is natuurlijk onzin. Ook zijn er plekken waar geen remote ID nodig is, binnen de VS), maar anderen roepen weer dat het juist niet uit te schakelen MAG zijn.

Overigens is er een hack voor....

Als je in de EU met de FCC hack vliegt, dan krijg je wel de melding in beeld, maar kun je wel opstijgen trouwens.