Drone mee op vakantie? Hier moet je aan denken

Discussie in 'Nieuws' gestart door wdejager, 14 jul 2019.

 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.479
  Leuk Bevonden:
  843
  [​IMG]

  De zomervakantie staat voor de deur en ongetwijfeld nemen veel Nederlanders dit jaar een drone mee op vakantie, misschien wel voor het eerst. Maar voordat je je drone inpakt doe je er goed aan om je even in te lezen in de regels voor het gebruik van drones in het land van bestemming.

  Lees verder
   
  DJIWhite Mavic pro en peSHIr vinden dit leuk.
 2. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  923
  Leuk Bevonden:
  286
  Mooi stukje weer. Ongetwijfeld nuttig voor veel mensen. En mooi om te zien dat AirMap nu genoemd wordt, die als enige no-fly-zone app wereldwijd op vakantie toch echt het nuttigst is.
   
  #2 peSHIr, 14 jul 2019
  Laatst bewerkt: 15 jul 2019
 3. DJIWhite Mavic pro

  Lid geworden:
  12 jan 2019
  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  10
  Helemaal mee eens

  Verzonden met mijn SM-G930F en de Dronepilots.nl app
   
 4. Willy S

  Willy S Member

  Lid geworden:
  11 aug 2018
  Berichten:
  27
  Leuk Bevonden:
  7
  Prima initiatief, maar wie gaat die regels up-to-date houden ? Zelf probeer ik meerdere bronnen te raadplegen (vooral ook lokale bronnen als de taal het toestaat) en heb gemerkt dat uavsystemsinternational een goede is en dronetraveller is aardig.
  Deze komt er dus bij, maar je moet wel oppassen, drone wetgeving verandert snel, ook buiten Europa. Maar ik zag al dat deze nieuwe site geen onderscheid maakt tussen recreatief vliegen en commercieel vliegen, waar regelgeving dat vaak wel doet. Vergelijk maar eens deze en deze: totaal verschillend en voor zover ik heb kunnen achterhalen klopt de eerste (UAV systems) en zijn die op worlddronerules voor commercieel gebruik.
  Het is maar een voorbeeldje waar ik zelf tegen aan ben gelopen, maar probeer meerdere bronnen te raadplegen (en probeer je niet te veel in de war te laten brengen :confused:).
   
 5. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  923
  Leuk Bevonden:
  286
  AirMap.com is verre van nieuw, en probeert juist zoveel mogelijk alle soorten gebruik te dekkken; als je een vlucht plant (=vluchtplan gaat indienen bij/via AirMap) moet je als voor de betreffende locatie informatie bekend is juist aangeven wat je doel van je vlucht is volgens de daar geldende regelgeving en wat relevante vragen beantwoorden. Dat is ook nodig, omdat AirMap één van de bedrijven is die zich bezighoudt met implementatie van UTM.
   

Deel Deze Pagina