Easa released nieuwe video.

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door rcee, 14 dec 2019.

 1. rcee

  rcee Active Member

  Lid geworden:
  27 jul 2019
  Berichten:
  224
  Leuk Bevonden:
  63
 2. Dennis Mengerink

  Dennis Mengerink Active Member

  Lid geworden:
  3 feb 2018
  Berichten:
  640
  Leuk Bevonden:
  232
  Erg leuk in elkaar gezet als de doelgroep kinderen zou zijn. Helaas koopt een ouder zo'n ding in de winkel zonder enige extra info en alsjeblieft, voor jouw verjaardag. Ben zelf een fanatiek droner en nog steeds zie ik een wirwar van regels. Eén site waar je terecht kunt voor de regels/wetten zou wel erg fijn zijn. Maar ja wie ben ik.
   
 3. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  850
  Leuk Bevonden:
  271
  Vanaf juli als het goed is niet meer. Zien in hoeverre dat goed komt, maar er moet dan volgens mij bij iedere nieuwe aankoop verplicht een folderblaadje met deze regels, en waarschijnlijk een link naar een website met meer informatie, zoals dit filmpje.

  Wat ik wel een beetje vreemd vind is het ogenschijnlijke "kindvriendelijke" publiek van dit filmpje, zonder dat de minimum leeftijdsgrens van 16 jaar wordt vermeld. Mogelijk omdat een aantal landen nog een optie hebben misschien die grens nog iets te verlagen?

  Waarschijnlijk omdat er effectief nu nog niets veranderd is? Vanaf komende zomer wordt de boel volgens mij duidelijker en eenvoudiger, al was het maar omdat verschil (ook in afstanden en dergelijke) wegvalt tussen amateurs en commercieel professionals. En waar je niet te dicht bij mag (voorheen danwel op dit moment nog gebouwen, wegen, mensen, etc.) wordt ook makkelijker: het criterium wordt daar alleen maar "mensen".
   
 4. rcee

  rcee Active Member

  Lid geworden:
  27 jul 2019
  Berichten:
  224
  Leuk Bevonden:
  63
  Als ik het goed begrepen heb gaat de leeftijdsgrens onder verantwoordelijkheid vallen van de individuele lidstaten, waarbij het dus zou kunnen dat bijvoorbeeld een 12 jarige [absolute minimumgrens] onder begeleiding van een geclassificeerd piloot toch kan vliegen.

  Het filmpje is inderdaad voornamelijk gericht op teenagers, op zich logisch omdat dit een [grote] doelgroep is die waarschijnlijk het meeste begeleiding nodig heeft.

  Ik verwacht meer van dit soort filmpjes die de overgang naar de nieuwe regelgeving gaan begeleiden. Prima, voor de meeste een stuk duidelijker als een lap text die je door moet spitten.
   
  #4 rcee, 15 dec 2019
  Laatst bewerkt: 15 dec 2019
  peSHIr vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina