Europese drone-regelgeving in definitieve vorm beschikbaar

Discussie in 'Nieuws' gestart door wdejager, 11 jun 2019.

 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.344
  Leuk Bevonden:
  759
  [​IMG]

  De Europese regelgeving voor drones is op 11 juni in definitieve vorm gepubliceerd. Dat betekent voor de lidstaten dat de klok gaat tikken, want eind juni volgend jaar moet de regelgeving in alle EU-landen geïmplementeerd zijn. Dronevliegers zullen zich vanaf dat moment ook verplicht moeten gaan registreren. Eén van de belangrijkste voordelen van de nieuwe regelgeving is dat men ook over de grens kan vliegen als men eenmaal geautoriseerd is in het land van herkomst.

  Lees verder
   
  Druiser, Gokhan, Joeri en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Gokhan

  Gokhan Member

  Lid geworden:
  19 jul 2018
  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  18
  Hmm ik heb de Mavic 2 welke echt net zwaarder is dan 900 gram. Vraag me daarom ook af wat het gaat kosten zo een Theorie examen/diploma zo meteen.

  En heb het niet terug kunnen lezen, maar heeft de Theorie Diploma een geldigheids duur? Dus moet je misschien elke jaar dit examen opnieuw afleggen of een mildere variant er van?
   
  Eric vindt dit leuk.
 3. DavidB

  DavidB New Member

  Lid geworden:
  9 aug 2019
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  2
  In de Europese Uitvoeringsverordening wordt bij UAS.OPEN.070 vermeld dat een vaardigheidscertificaat 5 jaar geldig is. Bij verlenging zul je opnieuw een online examen van 40 meerkeuzevragen moeten afleggen.
   
  Gokhan vindt dit leuk.
 4. Gokhan

  Gokhan Member

  Lid geworden:
  19 jul 2018
  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  18
  Dank je voor je antwoord en de link. Helemaal helder
   
 5. Peter Ferex

  Peter Ferex Active Member

  Lid geworden:
  18 sep 2017
  Berichten:
  367
  Leuk Bevonden:
  104
  Mooi, lekker veel regeltjes en denk wel dat het nu stuk veiliger gaat worden. Ook mooi dat er nu geen domme mensen meer zijn die stiekem lekker toch rare acties uit gaan halen.
  Heel goed dat die specifieke doelgroep nu voorbeeld mag zijn.

  Bliep bliep... :)
   
  Sjakie vindt dit leuk.
 6. Leki op Reis

  Leki op Reis New Member

  Lid geworden:
  9 jul 2018
  Berichten:
  19
  Leuk Bevonden:
  10
  Dit is top! Wordt dat examen eerder beschikbaar of kan je pas vanaf juni volgend jaar daarvoor aanmelden, of is dat nog niet bekend? En al iets bekend over de kosten btw? :)
  Heel relax dit, wordt stuk makkelijker vliegen tijdens het reizen door Europe :)
   
 7. Druiser

  Druiser New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2019
  Berichten:
  29
  Leuk Bevonden:
  6
  Eregisteren heb ik ook de regelgeving gelezen en begreep evenmin het noodzaak om tegen roekeloze besturing in kaart te brengen.
  Heb ik daarvoor ook geen bezwaar maar integendeel, vond ik maar onvermijdelijk en een goede zaak zelfs. Zelfs zou ik een potter kijker drone paal boven mijn wnoning luchtruim die ik niets van weet noch toestemming had verleend, neerhalen hoor!!!

  Enfin, als men niet hoger dan 120m vliegt met de drone, is zo'n drone brevet niet verplicht via een examen te gaan behalen.

  Ik vind goed om zo'n certificaat op te halen ondanks dat ik persé een drone en slechts vliegen boven mijn eigen woning en terrein, dak, zonnepanelen, bomen bv. louter de inspectie doen uitvoeren.

  Bovendien, stel ik ook voor om zelf een eigen log boek te creëren, bepaal en noteer de bedoelde vlucht op desbetreffende dag en tijdstip, en voortijdig verwittigen van de omringende buren en daarna de Politie buro die betrokken is over drone activiteiten ondanks het meeste vluchten zijn onder de gestelde 120m vlieg hoogte.
  Dan zitten wij goed zonder overtreding van de nieuwe regels.
   

Deel Deze Pagina