Filmen met drones

Gert Kracht

Member
Lid geworden
29 apr 2018
Berichten
60
Waarderingsscore
37
Punten
18
Leeftijd
58
Locatie
Ens
Website
www.gertkracht.nl
Ik zie heel veel nieuwe leden die op zoek zijn naar technieken om te filmen met een drone.
Een paar tips:

- Ga oefenen in een open veld. Als je een bewegend object (auto) of persoon wilt filmen: vraag iemand mee die voor je opnames door het veld loopt.
- Blijf sowieso op voldoende afstand van die persoon filmen en zet je drone op de meest lage snelheid. (iets met drone regels....A1/A3)
- In tripod mode kun je de drone rustige bewegingen laten maken.
- Let op tegenlicht opnames. Tenzij dit de bedoeling is zal bij tegenlicht veel detail in het beeld wegvallen omdat de camera probeert te corrigeren door het diafragma dicht te draaien. Hierdoor zal de zon er beter uit zien, maar de donkere delen zullen weinig tot geen details hebben omdat er te weinig licht binnen komt.
- Maak gebruik van ND filters
- Maak rustige opnames, neem de tijd en gebruik waar mogelijk een hogere frame-rate. Die kun je later gebruiken om de beelden te vertragen.
- Probeer een balans in je opnames te krijgen door niet te verspringen van licht naar donkere beelden en terug. Als de zon onder gaat, probeer naar dat moment toe te werken. Het zonlicht gaat niet aan/uit als een lamp.

Je kunt gebruik maken van de voorgeprogrammeerde instellingen van je drone, je kunt ook echt leren vliegen terwijl je de camera laat draaien. Hier is een video hoe je dat moet doen. Ga dit wel oefenen in een open veld voordat je dit voor een echte productie gaat doen.

p.s. let ook op bomen en struiken als je zijwaarts vliegt....of achteruit. Vertrouw nooit 100% op de sensoren.