FlightPlan Bebop 2

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Eerste keer hier op dit forum, gegroet allen...

Gebruikte iemand reeds FlightPlan, mijn vraag hieromtrent herkent de drone obstakels en worden die ontweken?

Zou graag binnenkort een testvlucht willen maken met FlightPlan maar wordt wat weerhouden door deze vragen.

Met dank


Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Jurgen Kramer

Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
118
Waarderingsscore
21
Punten
18
Leeftijd
46
Hoi,

Flightplan is puur bedoeld om een voorgeprogrammeerde route te vliegen met bijbehorende camerastanden, vlieghoogte, draaisnelheid (yaw) etc. De Bebop heeft geen obstakel detectie en zal dus bij eventuele obstakels er gewoon tegenaan vliegen. Bij bijvoorbeeld bomen zul je zelf dit mee moeten nemen in je vluchtplan. Overigens vind ik flightplan wel goed werken. Al een paar keer toegepast en als je vooral gebruik maakt van POI's komt het verrastend goed in beeld.

Succes!
 
  • Leuk
Waarderingen: gijs1

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Met dank , sorry pas gelezen

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Hoe bevalt de disco ?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Goedemiddag Jurgen,

Ik had ook al een vraag over Flightplan gesteld (onder een andere kop) en kreeg daar dit antwoord op: "Eerst verbinden via wifi en dan conecte via freeflight pro " Hier kan ik niet zoveel mee. Verder geen reactie meer gehad.

Mijn probleem is: Ik heb met FreeFlight Pro een proef route gemaakt in FlightPlan en opgeslagen.
Op locatie dit Plan geladen.
Maar als ik op locatie deze wil uitvoeren via de startknop rechtsonder, gebeurt er niets. Wifi contact met Parrot Bebop 2 is in orde, want normaal vluchtje doet hij wel.
Ik krijg steeds de melding :" Gelieve verbinding te maken met uw apparaat in Parrot Drone"
Echter, verbinding met de drone is er wel, want gewoon vliegen gaat prima.

Vergeet ik iets?
 
Laatst bewerkt:

Jurgen Kramer

Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
118
Waarderingsscore
21
Punten
18
Leeftijd
46
Goedemiddag Jurgen,

Ik had ook al een vraag over Flightplan gesteld (onder een andere kop) en kreeg daar dit antwoord op: "Eerst verbinden via wifi en dan conecte via freeflight pro " Hier kan ik niet zoveel mee. Verder geen reactie meer gehad.

Mijn probleem is: Ik heb met FreeFlight Pro een proef route gemaakt in FlightPlan en opgeslagen.
Op locatie dit Plan geladen.
Maar als ik op locatie deze wil uitvoeren via de startknop rechtsonder, gebeurt er niets. Wifi contact met Parrot Bebop 2 is in orde, want normaal vluchtje doet hij wel.
Ik krijg steeds de melding :" Gelieve verbinding te maken met uw apparaat in Parrot Drone"
Echter, verbinding met de drone is er wel, want gewoon vliegen gaat prima.

Vergeet ik iets?
Sorry voor de late reactie. Meestal doe ik het zo. Ik open freeflight pro en open dan Flightplan. Dan ga ik rustig aan de keukentafel de route plannen en de beelden bepalen. Dan ga ik naar de plek toe en zet de drone op ongeveer de startplek neer. Dan start ik eerst de drone zoals bij een normale manuele vlucht. en ga daarna weer naar flightplan. Als het goed is staat er nu een "play" knop actief. Als je daar op drukt begint hij met zijn automatische vlucht. Het is belangrijk dat je altijd contact houd met de drone. Mocht je het contact verliezen, dan stopt hij met zijn route en blijft dan hangen op zijn plek. Mocht hij dan geen contact meer krijgen binnen ingestelde tijd (meestal binnen de minuut) dan keert hij weer terug naar zijn start positie waar hij is opgestegen (niet zijn begin positie van zijn vluchtplan). Mocht dit nog niet verduidelijking geven hier is nog een filmpje van Parrot
het is wel van de bebop 1 en oudere versie freeflight, maar het principe is niet veranderd. Succes.
 

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Jurgen,

Bedankt.
Wellicht zit bij mij het probleem in de volgorde van opstarten. Dat weet ik niet precies. Ga ik volgende keer uitproberen.
Dus eerst Bebop aanzetten, daarna op tablet/GSM Freeflight Pro opstarten, dan naar FlightPlan. Dan vooraf gemaakte vlucht laden en op Play drukken.
Dan zou het dus moeten werken?
Zie hierbij mijn FlightPlan. Met startknop.

Naar aanleiding van jouw beschrijving komt er weer een volgende vraag:
Moet je dus tijdens het uitvoeren van FlightPlan altijd met je Skycontroller in de richting van de drone staan om goed contact te blijven houden?
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:

Jurgen Kramer

Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
118
Waarderingsscore
21
Punten
18
Leeftijd
46
Jurgen,

Bedankt.
Wellicht zit bij mij het probleem in de volgorde van opstarten. Dat weet ik niet precies. Ga ik volgende keer uitproberen.
Dus eerst Bebop aanzetten, daarna op tablet/GSM Freeflight Pro opstarten, dan naar FlightPlan. Dan vooraf gemaakte vlucht laden en op Play drukken.
Dan zou het dus moeten werken?
Zie hierbij mijn FlightPlan. Met startknop.

Naar aanleiding van jouw beschrijving komt er weer een volgende vraag:
Moet je dus tijdens het uitvoeren van FlightPlan altijd met je Skycontroller in de richting van de drone staan om goed contact te blijven houden?
Dat is wel aan te raden aangezien de antenne van de skycontroller een richt-antenne is. Wat de skycontroller eigenlijk doet is niet het signaal versterken maar het signaal naar 1 richting bundelen zodat het bereik vergroot wordt. Heeft te maken met het wettelijk toegestane uitzend vermogen. Vandaar het platte ontwerp.
 

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Dat is wel aan te raden aangezien de antenne van de skycontroller een richt-antenne is. Wat de skycontroller eigenlijk doet is niet het signaal versterken maar het signaal naar 1 richting bundelen zodat het bereik vergroot wordt. Heeft te maken met het wettelijk toegestane uitzend vermogen. Vandaar het platte ontwerp.
Ok, ik dacht eigenlijk, dat de route in het geheugen van de drone werd geladen en dat de skycontroller daarbij niet nodig was.
 

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Ok, ik dacht eigenlijk, dat de route in het geheugen van de drone werd geladen en dat de skycontroller daarbij niet nodig was.
Nee klopt de skycontroller is idd niet nodig bij een FlightPlan. Maar evengoed ben ik dit ook al een tegen gekomen. Jou probleem, geen idee hoe het komt, kon het toen ook niet oplossen (dit was aan de Plompe toren) . Nogtans al vele vluchten gemaakt zonder een enkel probleem

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Nee klopt de skycontroller is idd niet nodig bij een FlightPlan. Maar evengoed ben ik dit ook al een tegen gekomen. Jou probleem, geen idee hoe het komt, kon het toen ook niet oplossen (dit was aan de Plompe toren) . Nogtans al vele vluchten gemaakt zonder een enkel probleem

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
Gewoon blijven proberen dus :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Jim.Chapy

Jurgen Kramer

Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
118
Waarderingsscore
21
Punten
18
Leeftijd
46
Gewoon blijven proberen dus :)
Zover ik weet is de skycontroller niet persé nodig, maar verbinding met je smartphone/tablet is wel degelijk nodig. Zonder verbinding "met de grond" stopt hij er meer, maar als er andere ervaringen zijn zou ik het graag willen weten. Ik ga het de komende tijd nog eens testen.
 

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Nee hoor enkel om het 'in gang zetten'...

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Zover ik weet is de skycontroller niet persé nodig, maar verbinding met je smartphone/tablet is wel degelijk nodig. Zonder verbinding "met de grond" stopt hij er meer, maar als er andere ervaringen zijn zou ik het graag willen weten. Ik ga het de komende tijd nog eens testen.
Als je wel de smartphone moet gebruiken, is het bereik dus ook maar beperkt ( dus zonder Skycontroller)

Verzonden met mijn SM-T520 en de Dronepilots.nl app
 
Laatst bewerkt:

Delphi

Active Member
Lid geworden
28 jul 2017
Berichten
360
Waarderingsscore
64
Punten
28
Leeftijd
74
Locatie
Assen
Gewoon blijven proberen dus :)
Gisteren nog weer geprobeerd. Drone aan, skycontroller aan, Fightplan opgestart en premade route geladen. Op afspeelknop (start) gedrukt. Ik krijg weer de melding dat ik verbinding moet maken met het apparaat in Bebop Drone. Vreemd

Wat wordt bedoeld met " in Bebop Drone"? Beetje vage kreet.
Wordt hier een beetje hopeloos van.
 

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Echt wel raar idd. ik probeer het morgen nog eens als test ...

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk
 

Jim.Chapy

New Member
Lid geworden
8 mei 2017
Berichten
17
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
48
Locatie
Vlaanderen
Is uw GPS ontvanger in uw Bebob niet stuk of los ?

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A3003 met Tapatalk