Gebruik kabeldrone in restricted area

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door Cisca1953, 21 apr 2019.

 1. Cisca1953

  Cisca1953 Member

  Lid geworden:
  21 jul 2018
  Berichten:
  65
  Leuk Bevonden:
  10
  Ik vraag me even af wat de regelgeving is als je met een kabeldrone op beperkte hoogte (zeg max 30m) in een restricted area wil vliegen en dan heb ik het over plaatsen waar op een dergelijke hoogte een blind paard geen schade zou kunnen aanrichten, maar die voor vrijvliegende drones restricted is. Ik fotografeer graag in het Groene Hart en zou graag wat hoger willen kunnen dan met een zwaar hoogtestatief mogelijk is. Zo’n hoogtestatief is onhandig en onmogelijk mee te nemen op de fiets of scooter terwijl een drone met een rol kabel nog best in een speciale rugtas past. Een vrijvliegende drone kan natuurlijk ongecontroleerd de benen nemen met alle risico’s van dien, maar een kabeldrone niet: die kan wel neerstorten, maar dan alleen nog binnen een beperkt gebied. Iemand?


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  1.028
  Leuk Bevonden:
  357
  De regelgeving maakt geen onderscheid tussen wel of geen touwtje er aan.
  De risicobeoordeling die je geeft heeft alleen zin met een ROC (volledig) als onderbouwing voor een aanvraag voor een uitzondering op die regelgeving bij IL&T. Maar zelfs met een ROC light ga je die niet krijgen.


  In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
   
  Cisca1953 vindt dit leuk.
 3. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  808
  Leuk Bevonden:
  254
  Ik zou hiervoor inderdaad wachten tot de waarschijnlijk nieuwe mogelijkheden onder de aankomende Europese drone-regels, mits er specifieke kabeldronescenarios beschreven gaan worden..
   
  Cisca1953 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina