Goed leesbare samenvatting van de EU drone-regelgeving

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.281
Waarderingsscore
2.919
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
De Britse Civil Aviation Authority (CAA) heeft een samenvatting gepubliceerd van de aankomende Europese drone-regelgeving. Daarin wordt in vrij heldere taal uitgelegd hoe de nieuwe regelgeving in elkaar zit. Aan de orde komen onder andere het verschil tussen de Open, Specific en Certified categorieën en uitleg over de C0 t/m C4 classificaties waar de meeste drones in zullen gaan vallen.

Uiteraard is de samenvatting in het Engels, maar als dat geen probleem voor je is en je wilt je verder verdiepen in wat komen gaat, dan kan ik dit document van harte aanbevelen.

Ik ben trouwens benieuwd wat de Britten gaan doen op het vlak van drones als het tot een Brexit komt. Zouden ze dan toch nog de EU regelgeving volgen? Of gaan ze alsnog een eigen plan trekken? De toekomst zal het leren.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
De Britten gaan na de brexit helemaal niets anders doen dan ze al deden. Gewoon dezelfde overeenkomsten sluiten tussen alle individuele lidstaten, die dan op hun beurt weer eisen dat het wel aan de EU regels moet voldoen. Anders is vrij handelsverkeer niet mogelijk en dat schaadt de staatskas.
Dus gewoon de EU volgen, maar dan met veel meer werk en zonder invloed op de inhoud. Maar ja, als de meerderheid het wil...


In theorie komt de praktijk overeen met de theorie