Gyroflow

SnitserNL

Well-Known Member
Lid geworden
11 mei 2019
Berichten
1.648
Waarderingsscore
619
Punten
113
Leeftijd
67
Locatie
Sneek
Ik liep vanavond tegen deze video aan over een programma met de naam Gyroflow. Ik heb het nog niet diepgaand getest, maar het biedt m.i. leuke mogelijkheden voor diverse verschillende soorten camera's, waaronder bepaalde dronetypes.

Een video:

Het pakket kun je hier downloaden, voor zowel Windows, Mac en Linux: Gyroflow v1.0.0-rc1 has appeared!
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjakie en wdejager
Inmiddels een update naar versie 1.1: Gyroflow v1.1 is out!

Gyroflow 1.1:
Om vloeiende, filmische beelden te maken, is videostabilisatie vaak essentieel. Voor bioscoopcamera's wordt dit vaak bereikt met gemotoriseerde cardanische ophangingen of andere omvangrijke camerastabilisatoren. Telefooncamera's en compacte actiecamera's maken daarentegen gebruik van elektronische beeldstabilisatie (EIS) die in realtime wordt toegepast op basis van gyrosensorgegevens. Ten slotte kunnen videobewerkingspakketten vaak video stabiliseren op basis van geschatte camerabewegingen, die mogelijk onbetrouwbaar zijn.

Dit is waar Gyroflow in het spel komt. Gyroflow is videostabilisatiesoftware voor nabewerking op basis van geregistreerde bewegingsgegevens. Met behulp van nauwkeurige lenskalibraties, correctie van rollende sluiter en instelbare stabilisatie-algoritmen (inclusief horizon-nivellering), kan Gyroflow een gimbal-achtige stabilisatie produceren zonder of met minimale gewichtsvermindering. Het werkt ook ongeacht de lichtomstandigheden of bewegende onderwerpen. Dit is vooral geschikt voor luchtvideografie, waar de bètaversie uitgebreid is geëvalueerd voor zowel grote als kleine producties. Met veel camera's van GoPro, Sony, insta360 enz. die ingebouwde bewegingsgegevensopname ondersteunen, is extra hardware misschien niet eens nodig. Je kunt zelfs een GoPro gebruiken als logger voor een bioscoopcamera.

Gyroflow is platformonafhankelijk (ondersteunt zelfs Apple Silicon) en gebruikt hardwareversnelling voor razendsnelle verwerking in combinatie met een moderne meertalige gebruikersinterface.
 
Laatst bewerkt: