Love is in the air

Discussie in 'Voorstellen' gestart door Nick, 16 feb 2018.

 1. Nick

  Nick New Member

  Lid geworden:
  16 feb 2018
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Na jaren geleden al eens met AR drones gespeeld te hebben (inclusief ombouw naar TX besturing) werd ik door de release van de Mavic Air getriggerd om deze hobby weer op te pakken. Ik merkte bij de AR drones dat ik het toch vooral deed voor de beeldopnamen, die vrij slecht waren met dat model. Daarnaast waren ze ook totaal niet handzaam dus je ging er niet "ff" mee op pad.

  De air staat in bestelling bij Conrad (want 10% korting), ik hoop hem snel binnen te krijgen. Ik ben inmiddels de boeken van Wiebe aan het lezen. Helaas woon ik in Tilburg wat betekent dat ik even moet reizen om uit de no fly zones hier te komen.. Heb gelukkig familie in Duitsland waar het allemaal wat relaxter is qua regels, ik heb daarvoor al een naamplaatje besteld om op de drone te bevestigen. Het lijkt me wel leuk om bij een drone club hier in de buurt lid te worden, maar ik zie hier voornamelijk modelvliegclubs en merk dat er soms expliciet wordt gezegd dat drone vliegers niet welkom zijn.. Heeft iemand een tip?
   
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Active Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  817
  Leuk Bevonden:
  240
  Welkom, Nick!

  Er gloort hoop aan de horizon voor wat betreft de MIL CTRs. Die zijn inmiddels geen CTR meer wanneer de betreffende basis gesloten is. Daarmee wordt de onderste luchtlaag klasse G en daar zou je dan mogen vliegen. Het enige wat dat officieel nog in de weg staat is het feit dat de CTR bij sluiting van de basis een “Radio Mandatory Zone” wordt, wat alsnog inhoudt dat je met een drone niet aan alle voorwaarden kunt voldoen. Er wordt vanuit verschillende fronten aan gewerkt om die RMZ op te trekken naar minstens 120m, maar een beetje gezond verstand lenend van Peter F. ( ;) ) denk ik dat als je je aan de120m hoogtebeperking houdt, je best kunt vliegen in het weekend, ten westen van Tilburg. Woensdrecht en Gilze-Rijen zijn dan gesloten en QRAs vinden toch alleen plaats vanaf Volkel en Leeuwarden. Eindhoven CTR blijft wel actief, uiteraard.

  Voor wat betreft vliegen bij vliegclubs die drones liever niet zien: niet doen. Daar hebben wat wildvliegers in het begintijdperk van de drones kwaad bloed gezet en dat gaat niet meer zomaar goed komen, helaas. Maar er zijn hier op het forum genoeg medepiloten uit jouw omgeving (ik kom zelf uit de omgeving van Schiphol...), dus wie weet kom je hier straks nog een enthousiaste regionale vlieger tegen.

  Succes en plezier met je Mavic Air!


  In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
   
 3. ferrydonkers

  ferrydonkers New Member

  Lid geworden:
  6 jan 2018
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  4
  Welkom en er zijn inderdaad mensen uit je omgeving alleen dan iets meer naar boven omgeving Loonse en drunense duinen. alleen nog even wachten op de drone dan maar hè


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   

Deel Deze Pagina