Luchtvaart kaart

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door klaas, 26 jun 2019.

 1. klaas

  klaas Active Member

  Lid geworden:
  17 dec 2016
  Berichten:
  142
  Leuk Bevonden:
  62
  In de vluchtvoorbereiding voor dronefilm opnamen in een ongecontroleerd luchtruim van een van nabij gelegen zeilvliegvereniging navraag gedaan bij de beheerder van het veld.
  Blijkt dat er al ruim twee jaar geen gebruik meer wordt gemaakt van de locatie.
  In meerdere app’s alsmede Aeret staan deze locatie nog als actief.
  In hoeverre wordt dit gecontroleerd en wat is nog de betrouwbaarheid van deze gegevens.
  Netjes een mail ontvangen van de havenmeester.
  Zo zie je maar dat het altijd goed is je locatie te checken voor je gaat vliegen IMG_5308.JPG  Owner Dutch-Droneflights.nl
  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  1.031
  Leuk Bevonden:
  357
  Zolang de locatie niet uitgeschreven wordt uit het AIP, blijft het een vliegveld. Eenmaal uitgeschreven kost het een hoop moeite, tijd en geld om het weer ingeschreven te krijgen. Zeker als intussen het bestemmingsplan aldaar intussen gewijzigd is geworden.
  Zeker met de tegenwoordige egocentrische mentaliteit (“not in MY backyard”) is de kans dat iets nog als vliegveld aangemerkt wordt niet zo heel groot meer.
  Dus ook al wordt het terrein niet zo intensief meer gebruikt, als er nog een vaag idee bestaat in de toekomst alsnog vliegactiviteiten te gaan ontplooien, dan zal zo’n beheerder niet uitschrijven.

  Dus op zich wordt het goed bijgehouden in de zin van “daar ligt een terrein met een luchthavenfunctie”. In ieder geval Aeret zit goed bovenop de AIP wijzigingen. Het aantal vliegbewegingen, dat is een heel ander verhaal. Maar daarvoor kun je inderdaad goed contact opnemen met de havenmeester. Zo te lezen antwoordt deze havenmeester zelfs nadat zijn veld al twee jaar “slapend” is geweest.


  In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
   
  peSHIr vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina