Meer illegale dronebeelden online (boven A28)

Discussie in 'Regelgeving, ROC(-light) en verzekeringen' gestart door peSHIr, 21 feb 2019.

 1. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  819
  Leuk Bevonden:
  265
  Zoveel bedrijven plaatsen "gave dronebeelden" willens en wetens, of omdat ze door de dronepiloot die ze gevraagd hebben niet zijn voorgelicht (omdat die het ook niet wist, of omdat die er lak aan heeft).

  Dit is ook weer een mooi voorbeeld: promotiefilmpje op Facebook waarbij een drone langzaam de snelweg over lijkt te vliegen.. Facebook post van promotiefilmpje met dronebeelden boven de A28 bij Assen

  De reacties van Albert Kok (van de groep Drone Fanatics op Facebook en WhatsApp) vond ik wel heel netjes gedaan. Toen ik dit bericht plaatste had PRA nog niet op zijn laatste reactie gereageerd. Benieuwd of ze dat alsnog gaan doen.

  Iets wat Albert nog niet eens gemeld heeft is het feit dat de getoonde locatie (bedrijventerrein naast de afslag Assen-Noord) helaas ook net binnen de CTR van vliegveld Eelde ligt. Dus ook dat zou niet zomaar mogen eigenlijk.
   
  #1 peSHIr, 21 feb 2019
  Laatst bewerkt: 21 feb 2019
  vayreda vindt dit leuk.
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  1.033
  Leuk Bevonden:
  358
  IMG_2131.JPG

  Sterker nog, het is onder de VFR vertrekroute vanaf EHGG
  Vertrek is op 1000ft (305m, bij een luchtdruk van 1013 mb), dus er hoeft niks aan de hand te zijn. Maar als ik eens om me heen luister hoe vaak (“dat doet ie anders nooit!”) zo’n ding spontaan zijn eigen gang gaat, dan vind ik dat niet veel marge.


  In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
   
  peSHIr vindt dit leuk.
 3. Albert Kok

  Albert Kok New Member

  Lid geworden:
  21 feb 2019
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Thanks @peSHIr. Goed dat je ook nog ff reageerde, ik had nog niet naar no-fly gekeken. Het was door mijn hoofd geschoten zovan "het zal toch niet", maar het zal dus toch wel.
   
 4. peSHIr

  peSHIr Well-Known Member

  Lid geworden:
  23 jul 2018
  Berichten:
  819
  Leuk Bevonden:
  265
  Ondertussen nette reactie van PRA op Facebook. Weer wat meer mensen zijn wat beter op de hoogte van wat er wel en niet mag met een drone.
   

Deel Deze Pagina