Onderzoek wijst uit: vliegtuigpiloten zien drone meestal over het hoofd

Discussie in 'Nieuws' gestart door wdejager, 14 nov 2019.

 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.174
  Leuk Bevonden:
  674
  [​IMG]

  Piloten van vliegtuigen die bezig zijn met het uitvoeren van een landing zien drones die zich in hun aanvliegroute bevinden in ruim twee op de drie gevallen over het hoofd. Stilhangende drones worden zelfs door vrijwel alle piloten gemist. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd Amerikaans onderzoeksrapport. De wetenschappers concluderen dat het aantal meldingen van drones nabij vliegvelden slechts het topje van de ijsberg vormt.

  Lees verder
   
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  983
  Leuk Bevonden:
  327
  Onder de horizon valt het al niet mee een vliegtuig te zien. Die is 15 meter breed. Wat verwacht je dan van een drone?
  Boven de horizon, en dan vooral dwars op de vliegrichting bewegend is er nog een kans dat je een drone ziet (maar dan is de kans op een aanvaring niet zo groot) Het gevaarlijkst zijn de stipjes die stilstaan op je voorruit, maar groter worden. Die liggen precies op ramkoers en zie je dus nauwelijks. Dat geldt zelfs voor vliegtuigen, dus zeker voor drones.
  In de landingsfase is het helemaal erg. Dan ben je maar in twee dingen geïnteresseerd: de baan en je snelheid (want dalen is te langzaam vliegen om te blijven vliegen). Dus het is continue wisselen tussen binnen (snelheidsmeter) en buiten (de center line). Daarbij ga je echt geen drone zien totdat ie al bijna op je ruit zit.
   
  Sjakie en peSHIr vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina