Opgepast met SKYE Drone

Discussie in 'Winkelervaringen' gestart door wdejager, 25 dec 2019.

Tags:
 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.254
  Leuk Bevonden:
  719
  Misschien heb je in je Facebooktimeline of op diverse websites advertenties voorbij zien komen voor de SKYE Drone, een drone die met veel bombarie wordt aangeprezen als dè sensatie van 2019. Maar niets is minder waar, het betreft slechts een omgekatte DJI Mavic Pro kloon, exact gelijk aan de Eachine E58 uit 2017. Qua specs een verouderd toestel waar je amper bruikbare opnamen mee kunt maken.

  De SKYE Drone - die zogenaamd met 50% korting 'nog maar' 97 euro kost en bijna uitverkocht zou zijn - is niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken. Waarschijnlijk heeft men een grote restpartij kunnen opkopen en die wordt nu met een intensieve online marketingcampagne en onder een nieuwe naam neergezet als de ultieme selfiedrone, die ontwikkeld zou zijn door ex-medewerkers van DJI. Trap er niet in en doe je eigen research. Op Alibaba en Banggood kun je vergelijkbare speelgoeddrones kopen voor een appel en een ei.

  PS. De advertenties van SKYE Drone werden ook automatisch via ons advertentienetwerk op dit forum weergegeven. Inmiddels is deze adverteerder geblokkeerd.
   
  R. Dalacuna en peSHIr vinden dit leuk.
 2. rcee

  rcee Member

  Lid geworden:
  27 jul 2019
  Berichten:
  101
  Leuk Bevonden:
  21
  Eigenlijk best wel een dom bericht dit, wat je eigenlijk zegt is dat je eigen lezers niet in staat zijn om onderscheid te maken dat een drone van 100 euro wellicht kwalitatief minder is dan een "echte". Ook de benaming "rommel" "trap er niet in" vind ik riooljournalistiek, verre van professioneel.

  Laat mensen gewoon zelf de keuze maken. Er zijn genoeg reviews waaruit blijkt dat dit soort producten wel degelijk een bestaansrecht heeft en zeker niet per definitie "rommel" is. Ook zijn er zat chinese fabrikanten die gewoon officiële winkels op alibaba hebben. Of is dat ook allemaal troep ?
   
 3. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.254
  Leuk Bevonden:
  719
  Als je op Alibaba een drone koopt voor een paar tientjes dan weet je dat je er niet teveel van moet verwachten. Het stuit mij alleen tegen de borst dat er bedrijven zijn die dergelijke drones ophemelen alsof het de allernieuwste high tech drones zijn (check die reclames maar eens) en er dan 100% of meer marge op zetten. Waar mensen hun geld aan uitgeven moeten ze zelf weten, ik plaats alleen maar een waarschuwing dat men zelf wat research moet doen.

  Over journalistiek gesproken, de vorige keer dat deze drone op dezelfde manier te koop werd aangeboden (maar dan als DroneX Pro) kwam ik er na enig speurwerk achter dat het bedrijf gebruik maakte van fake reviews, zogenaamd van echt bestaande reviewers, maar daar bleek geen barst van te kloppen. Ook werd dit forum volgespamd met zogenaamde aanbevelingen voor deze drone. Ook toen plaatste ik een waarschuwing. Ik houd niet zo van bewuste misleiding.
   
  PHTB en peSHIr vinden dit leuk.
 4. cappellen

  cappellen Member

  Lid geworden:
  11 mei 2018
  Berichten:
  92
  Leuk Bevonden:
  41
  Ik denk zeker gezien het feit dat advertenties voor deze Drone op de site hebben gestaan een bericht op zijn plaats is. Het feit dat bedrijven zonder enige scrupules onzin plaatsen is waard om genoemd te worden. Ik ben wel blij dat je de lezers van dit forum zo hoog aanslaat. Ik weet niet helemaal waar je dit op baseert.
   
 5. Dennis Mengerink

  Dennis Mengerink Active Member

  Lid geworden:
  3 feb 2018
  Berichten:
  566
  Leuk Bevonden:
  205
  Helemaal met je eens, waarschuwen is altijd goed. Top, Wiebe!
   
  PHTB vindt dit leuk.
 6. rcee

  rcee Member

  Lid geworden:
  27 jul 2019
  Berichten:
  101
  Leuk Bevonden:
  21
  Dit artikel heeft niks met waarschuwen te maken, het is een artikel vol met onwaarheden en voornamelijk op speculatie en een eigen mening gebaseerd.

  Om even te relativeren, het gaat om het volgende product, oordeel zelf:

  HIGH-TECH: A New Affordable Selfie Drone Is Transforming The Market, Sales Rocket Over Past Month:

  ....dus geen mavic kloon, wordt ook duidelijk in de advertentie gemeld:
  ...vervolgens melden we dat de drone door ex-medewerkers van DJI zou zijn ontwikkeld, ook dat staat er niet.
  Goed, dan nog even over de vermaande 100% of meer marge. Je koopt een eachine 58[wat deze drone feitelijk is] voor 3 of 4 tientjes in china. Dat is echter wel met een minimale afnamehoeveelheid van bijvoorbeeld 2000 stuks. Tel daarbij nog even wat bijkomende kosten en in dit geval een dikke reclame campagne om dat ding aan de man te brengen betwijfel ik of dit de geschetste kip met het gouden ei is.

  We praten hier dus over een minidrone van 97 euro die door dronepilots.nl neergezet word al ware het pure misleiding en waar we vooral niet in moeten trappen. En oh ja hij moet ook nog geband worden uit de site advertenties want stel je voor mensen gaan dit wanproduct echt aanschaffen. Kennelijk is dronepilots.nl
  van mening dat er geen bestaansrecht is voor derglijke [goedkope producten] en hun daarbijbehorende doelgroep.


  Helaas word de misleiding in dit geval uitgevoerd door dronepilots.nl zelf door het publiceren van onwaarheden, en ja dat vind ik dan weer storend.

  Mensen waarschuwen is inderdaad prima, maar wel met de feiten als basis.
   
 7. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.254
  Leuk Bevonden:
  719
  Niet om het één of ander, maar ook elders wordt er gewaarschuwd voor deze (blijkbaar internationale) scam:

  1. Artikel op Duitstalige website Drohnen.de
  Skye Drone Pro – noch ein FAKE!

  2. Spaanstalige video van Drone Modelismo


  3. Een waarschuwing van een YouTuber die de voorgaande scam ook nog herinnert


  4. Waarschuwing afkomstig van RCModelReviews mbt de DroneX Pro (zoals de drone in de vorige scam heette)


  Via Banggood koop je de Eachine E58 voor nog geen 3 tientjes (per stuk), inclusief verzending. Dat is dus een derde van wat de Skye drone moet kosten. Ik noem het nog steeds afzetterij en blijf bij mijn waarschuwing. Niet ik ben mensen aan het misleiden, maar de partij die de Skye Drone aan het verkopen is.

  Maar zoals ik in mijn eerste bericht al zei, en zoals jij ook herhaalde: iedereen moet lekker zijn eigen research doen en zelf een keuze maken. Een gewaarschuwd mens telt voor 2, that's all.
   
  R. Dalacuna vindt dit leuk.
 8. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.254
  Leuk Bevonden:
  719
  Ter aanvulling: als je de reclamevideo voor deze Skye Drone bekijkt dan zie je dat er wel degelijk wordt beweerd dat het om ex-medewerkers van DJI gaat. DJI komt letterlijk in beeld.
   
 9. PHTB

  PHTB Well-Known Member

  Lid geworden:
  29 sep 2017
  Berichten:
  1.379
  Leuk Bevonden:
  324
  Niet om te provoceren, maar ik hecht toch de meeste waarde aan het oordeel van Wiebe. Die is er uiteindelijk dagelijks mee bezig en krijgt info uit diverse bronnen.


  Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
   
 10. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.254
  Leuk Bevonden:
  719
  Nou, ok zich is het goed dat @rcee zich kritisch opstelt, alleen vind ik het jammer dat ik beticht wordt van het verspreiden van onwaarheden. In de ruim 5 jaar dat ik dagelijks over drones schrijf is me dat nog niet eerder overkomen, moet ik zeggen.
   
  Dennis Mengerink vindt dit leuk.
 11. PHTB

  PHTB Well-Known Member

  Lid geworden:
  29 sep 2017
  Berichten:
  1.379
  Leuk Bevonden:
  324
  Ach Wiebe, je kent toch het spreekwoord, hoge bomen vangen veel wind.....  Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
   
  Dennis Mengerink en wdejager vinden dit leuk.
 12. Dennis Mengerink

  Dennis Mengerink Active Member

  Lid geworden:
  3 feb 2018
  Berichten:
  566
  Leuk Bevonden:
  205
  Ben er ook even ingedoken, kun je een boek over schrijven.
  Onderstaande is toch wel overtuigend hoor!  Schermafbeelding 2019-12-26 om 12.46.58.png Schermafbeelding 2019-12-26 om 12.48.45kopie.jpg
   
 13. rcee

  rcee Member

  Lid geworden:
  27 jul 2019
  Berichten:
  101
  Leuk Bevonden:
  21
  Advies en waarschuwen prima, wel de feiten checken. Je refereert hierboven aan de eachine met 0.3 Mp Camera .De SKYE versie heeft een 720P groothoek en is duurder. Alsnog een fractie van de skye.
  Dat is dus zonder enige marketing. De video waaraan jij refereert zie ik niet terug op de officiële website maar zou kunnen suggereren dat er dat er DJI mensen achter zitten. Het wordt niet letterlijk genoemd. Aan de andere kant, zou het onmogelijk zijn dat er exDJI mensen bij eachine in dienst gekomen zijn ? Ik denk het niet. Tegenstrijdige video's zijn er genoeg te vinden, het is maar waar je je eigen focus legt.
   

Deel Deze Pagina