Oppassen met DroneX Pro / Hyperstech

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.489
Waarderingsscore
3.071
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
Even een waarschuwing voor berichten aangaande de DroneX Pro. Over deze drone zijn de afgelopen weken een paar keer onschuldig ogende berichten geplaatst op dit forum (inmiddels verwijderd), die allemaal doorverwijzen naar een site van de firma Hyperstech. Het zou gaan om een goedkope Mavic Pro look-alike, voor nog geen 100 euro.

De site waarop deze drone verkocht wordt ziet er betrouwbaar uit - inclusief reviews en een video - maar is in feite een nepwinkel waar een niet bestaande drone wordt verkocht aan argeloze kopers, die na het doen van een betaling geen product ontvangen, of een veel goedkopere drone van Eachine.

Zie ook dit artikel voor veel meer informatie over deze niet bestaande drone. Ben jij slachtoffer geworden van deze frauduleuze webshop? Laat het svp weten in de reacties.
 
Zag hem ook voorbij komen op Facebook[emoji22]
 
Zojuist via een goed uitziende YouTube-advertentie geleid naar X Drone HD. Mijn onderbuikgevoel 'als dingen te mooi zijn om waar te zijn, zijn ze dat ook niet' werd bevestigd. Via een Nederlandse website xdronehd.com die er ook nog goed uitziet, kom je via de 'Bestellen'-knop op de getxdronehd.com website die gerund wordt door yourhomeshop.net met een telefoonnummer in USA/Canada en Verenigd Koninkrijk (+44) en een postadres op Malta.

Wegblijven!
 
waar je een fantastische korting krijgt als je er meteen 3 koopt.

De truc is dat ze er dan maar eentje opsturen en naar de andere twee (en je geld) kun je fluiten.

Als je reverse ip lookup doet op het ipadres van de getxdronehd.com server, dan zie dat op dezelfde server air-freez.com gehost wordt. Daar verkopen ze crappy luchtkoelers met dezelfde 'korting op 3 stuks'-truc. Google maar eens op 'airfreez' en zie de reacties van gedupeerden.

Zoals je zegt, wegblijven!
 
Ja, ook zoiets gezien vorige week.
Maar dan over een Mavic Mini met meer dan 100 euro korting. Slechts enkele exemplaren beschikbaar.
Toen ik wilde terugkeren om die ad nog eens te checken was de site uit de lucht gehaald.
Gevalletje: Te waar om mooi te zijn?