Privacyhandboek voor recreatieve dronevliegers: taaie kost, maar wel van belang

Discussie in 'Nieuws' gestart door wdejager, 21 aug 2019.

 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.342
  Leuk Bevonden:
  758
  [​IMG]

  Stel, je wilt met je drone wat opnamen maken in een park (even aangenomen dat je daar überhaupt mag vliegen), maar de kans bestaat dat er wat toevallige passanten in beeld komen. Mag je dan toch filmen? En zo ja, hoe zit het als je vervolgens besluit om een paar van die voorbijgangers wat beter in beeld te krijgen, door ze enige tijd bewust te volgen?

  Lees verder
   
 2. VikingRider 01

  VikingRider 01 Active Member

  Lid geworden:
  9 sep 2016
  Berichten:
  300
  Leuk Bevonden:
  86
  Idd Wiebe, zet taaie kost. Toch even goed doorgelezen. Wat mij opvalt is dat de bonafide drone piloten die ik ken, zo ongeveer deze regels hanteren. Er zullen altijd niches zijn die ruimte voor discussie bieden. Tussen de realiteit en het werkgebied van de drone (of een fotocamera) is nu eenmaal geen dunne scheidslijn en is een grijs gebied. Waar ligt de grens, wanneer acht iemand zich herkenbaar? Elke foto tot in detail blurren van alle herkenbare objecten is vrijwel onmogelijk.
  De praktijk ligt veel gecompliceerder. Uitgaande van dit geschrift kan ik dus geen bewakingscamera rond mijn huis hangen, geen camera in de auto die in geval van ellende de situatie voor en achter de auto opnemen.
  Wat moet ik dan denken van de vrije nieuwsgaring? Mag elke winkel mij dan zomaar op video vastleggen, zonder dat ik iets gedaan heb? Nog maar niet te spreken van de enorme verzameling opnames die de overheid van ons maakt.
  Of dit in de wet dichtgetimmerd is of niet, het gaat bescherming van persoonlijke data ...........
   

Deel Deze Pagina