Rijkswaterstaat ontsluit dynamische dronekaart voor hele dronesector

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
2.608
Waarderingsscore
886
Punten
113
Leeftijd
43
Locatie
Den Haag
Website
www.dronewatch.nl

Van professionele dronevliegers wordt verwacht dat zij voorafgaand aan een vlucht checken of er NOTAMs gepubliceerd zijn die betrekking hebben op de beoogde vlieglocatie. Dat is geen sinecure: NOTAMs zijn lastig te ontcijferen en er bestaan geen gebruiksvriendelijke tools die de informatie overzichtelijk en aangepast aan de informatiebehoefte van dronepiloten presenteren.

Lees verder
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr

Eric-Jan

Well-Known Member
Lid geworden
11 sep 2016
Berichten
1.073
Waarderingsscore
379
Punten
83
Leeftijd
54
Locatie
Haarlem
Website
ericje.blogspot.nl
Aeret was altijd al de beste tool. Nu nòg beter!


In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
 

peSHIr

Well-Known Member
Lid geworden
23 jul 2018
Berichten
974
Waarderingsscore
303
Punten
63
Leeftijd
46
Locatie
Vleuten
Website
about.me
Super. Ik gebruik Aeret zelf vrijwel niet (websites die niet goed gemaakt zijn voor gebruik op mobiele schermen zijn mij in gebruik een gruwel), maar het lijkt wel een soort van de-facto standaard check voor veel recreatieve dronevliegers te zijn, dus dit een hele goede stap voorwaarts.

Er lijkt al een selectie op voor drones niet zinnige NOTAMs (zoals minimale hoogte boven de 120 meter, en meldingen over brandstof en grondoperaties op vliegvelden) te zijn, en dat is prima.

Maar het zou inderdaad fijn zijn als NOTAMS met een einddatum van gisteren of ouder niet meer worden getoond. Tonen van NOTAMs in de toekomst is minder een probleem; je moet toch even de regio aanklikken om de details te checken. Een vagere weergave van nog niet actieve NOTAMs of een selectieveld met een datum (standaard datum van vandaag, in te stellen op in de toekomst) waarbij alleen NOTAMs worden getoond die op de aangegeven datum actief zijn zou een fijne optionele extra zijn, maar niet per se noodzakelijk.