ROC of ROC-light?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

ROC of ROC-light?

  • ROC

    Stemmen: 0 0,0%
  • ROC-light

    Stemmen: 1 33,3%
  • geen ROC nodig

    Stemmen: 2 66,7%

  • Totaal aantal stemmers
    3

Ronpeto

New Member
Lid geworden
18 mrt 2019
Berichten
7
Waarderingsscore
1
Punten
3
Leeftijd
26
Locatie
Nederland
Goedemiddag,

Als men beroepsmatig wil vliegen met een drone, zonder een vergoeding te vragen heeft men dan een ROC/ ROC-light nodig of is geen van beide vereist? bijvoorbeeld in de situatie dat een overheidsinstantie met een drone wil vliegen (politie of gemeente) om toezicht te houden. Is een ROC variant dan vereist?

Ron
 
Interessante vraag, met een (voor sommigen) verrassende uitkomst: in dit geval hoef je geen ROC of ROC-light te hebben. Wél dien je te voldoen aan de voorwaarden zoals die gesteld worden aan het beroepsmatig vliegen met drones. Een zeer uitgebreid antwoord (inclusief toelichting van de ILT) vind je hier: Regelhulp geeft aan: beroepsmatig eigen gebruik van drone niet vergunningplichtig

Hoe zit dit straks als dergelijke partij onder de nieuwe regels van de EASA, is bekend onder welke categorie deze partijen dan gaan vallen?
 
Dan maakt het niet meer uit waarom je vliegt maar is het risico van je vlucht leidend. Ze zijn nu volop bezig SORA's te ontwikkelen die hier duidelijkheid over verschaffen. aan de hand van die SORA kommen ze dan tot een standaard scenario waaraan eisen zijn verbonden. of je dus ergens geld mee verdiend of niet is dan niet meer belangrijk.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ronpeto