Phantom 4 RTH probleem

G.Hesen

New Member
Lid geworden
8 jun 2020
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
59
Locatie
Horst
Sinds enkele weken ben ik in bezit van een Mavic Mini. Prachtig ding. Vliegt strak en maakt ook nog goede foto’s. enige minpunt tot nu toe is de windgevoeligheid. Overdag kun je bijna niet vliegen vanwege te harde wind. Dat is jammer.
Ik heb vorige week een 2 de hands Phantom 4 gekocht.
Echter is er een probleem met de RTH. Als ik de RTH knop indruk komt de drone niet terug naar zijn homepoint. Wat hij doet is: hij draait met zijn voorkant naar het homepoint en stijgt dan naar de RTH hoogte. Dan zou hij naar voren moeten vliegen om thuis te komen, echter stijgt hij na een paar seconden door naar zijn max flighthoogte. Daar blijft hij hoveren. Het lijkt dat hij geblokkeerd wordt om terug te vliegen.
ikzelf denk dat het iets met software te maken heeft of een instelling. Ik heb al alles nagekeken maar krijg het zo niet opgelost
Kan iemand mij helpen?

BVD G. Hesen
 

G.Hesen

New Member
Lid geworden
8 jun 2020
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
59
Locatie
Horst
Vandaag na enig speurwerk is gebleken dat bovenstaand probleem veroorzaakt wordt door de nieuwste firmware. Op onderstaand forum staan verschillende meldingen van hetzelfde probleem. Ik heb de Phantom 4 terug gezet naar de fabrieksinstellingen en vervolgens de voorlaatste firmware geïnstalleerd. Daarna een testvlucht gemaakt. Drone vliegt zoals het moet. Ook land hij veel zachter. Met de nieuwst software plofte hij als het ware op de grond.
Dus opletten met upgraden naar firmware 2.00.0810.
Ik heb de drone gedowngrade naar firmware 2.00.0700.
Het probleem heb ik gemeld bij DJI support.
Link forum:

Return to Home not working - including log